Stanojević (© MN Press)
Stanojević (© MN Press)

Stanojević planuo: Osuđen sam pre odluke! Nikad neću ćutati, makar više ne radio u Srbiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 13:36

„I veća imena od mene su odlazila“, poručuje trener Partizana

Žestoko je odjeknula vest da je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila Aleksandra Stanojevića. Toliko da je izazvala, još jednom, bujicu emocija Partizanovog trenera.

Harizmatični stručnjak je planuo na pomen kako će zbog komentarisanja suđenja morati da plati 500.000 dinara.

Izabrane vesti

Utisak je ne zbog novca, već načina kako je proces tekao.

Kažnjen sam pre nego što je doneta odluka. Koliko znam, kazna je odrezana juče, a ja sam osuđen pre pet dana. Nikad nisam video takvu kaznu u istoriji srpskog fudbala. Da li ste vi čuli nekad da je privatno lice, trener, na taj način sankcionisan? Ja nisam“, sleže ramenima Stanojević.

I pita (se):

Da li ćete toliko kazniti nekog drugog trenera iz naše lige“, deluje da ovom rečenicom trener crno-belih insistira da se na isti način sankcioniše i Dejan Stanković, s obzirom da je i protiv šefa stručnog štaba Crvene zvezde pokrenut postupak zbog komentarisanja sudijskih odluka.

Stanojević istovremeno poziva javnost da se ne bavi posledicama, već uzorcima.

„Šta znači kazna? Da nam ne date da kažemo nešto što direktno utiče na regularnost takmičenja. Naše prvenstvo je takvo da možeš da ispadneš iz trke ako izgubiš dva boda“, podseća strateg Parnog valjka na inicijalnu kapislu, nedosuđen penal nad Nemanjom Jovićem, zbog povlačenja za dres mladog reprezentativca na susretu sa Napretkom (0:0). „Moramo da kažemo činjenice. Najveća kazna mi je što smo kao klub imali onakvo suđenje. Ja nikad neću ćutati. Makar ne radio više u Srbiji. Ako samo osetim da je nešto namerno, da nije u skladu sa fer-plejom, nema te kazne koja će me sprečiti da govorim“.

Uz napomenu da je zbog poslednjih dešavanja spreman da završi misiju u Humskoj bez obzira na ishod šampionske trke.

Nije problem. Otići ću ja, neću više da radim u srpskom fudbalu. Dosta veća imena su odlazila pre mene. Samo, ne dam na sebe. Hoću da zaštitim igrače, klub, sve nas. Vidim da se danima pisalo o mojoj kazni kao da sam ne zna šta uradio, a suština te utakmice (sa Napretkom) je bilo suđenje. Bez obzira da li smo pobeđivali ili gubili, nikad dotad nismo se žalili na arbitražu, jer nismo osetili ništa zlonamerno“.

Sad očigledno jesu. Zato deluje logično da se žale na kaznu, iako to suštinski ništa neće promeniti,

Nemoguće je da sam oba puta iz medija saznao, i za postupak i za kaznu. Tek posle nekoliko dana je stigao dopis u klub. Ne znam kako to da okarakterišem. Kad bude stigao papir, posavetovaću se sa ljudima iz kluba šta da radim“, zaključio je Aleksandar Stanojević.

 


tagovi

FK PartizanAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara