Novitet u „Zemunelu“ (© FK Partizan)
Novitet u „Zemunelu“ (© FK Partizan)

Partizan napravio brdo, Petrić bi da ga nazove po kondicionim trenerima

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.12.22. | 14:01

„Sigurno ga neću odneti na Vračar“, kaže šef stručnog štaba Partizana

Nagovestio je Gordan Petrić da će Partizan u drugom delu sezone biti bolji, drugačiji, a da bi trebalo da ima više kondicije svedoči novost u Sportskom centru „Zemunelo“. Kraj terena na kome vežbaju crno-beli niklo je – brdo.

Doduše, montažno, s namerom da u jednoj fazi treninga prvotimcima srpskog viceprvaka istrčavaju deonice pod nagibom, a onda se spuštaju niz stepenice. Sve to bi, u kombinaciji, sa ostalim fazama treninga trebalo da utiče na poboljšanje fizičkih karakteristika.

Izabrane vesti

Konačno smo uspeli da napravimo dobar montažni objekat: omogućiće nam da radimo malo i uzbrdice. Zašto je to važno? Naravno, u razvoju snage, ključno u savremenom fudbalu – maksimalna ubrzanja, dobar pritisak na loptu i protivničkog igrača. To ćemo da dobijemo metodom treninga trčanja uzbrdo“, precizirao je Aleksandar Tomić, jedan od kondicionih trenera Parnog valjka, apostrofirajući da na sličan način rade i najveći kontinentalni klubovi.

U realizaciju ideje prste je upleo i Gordan Petrić. Bilo je i ranije govora da se montažno brdo instalira u Partizanovom sportksom centru, ali je tek dolaskom aktuelnog stratega zaživelo,.

Ovo je pre svega ideja Miše Filipovića i Saleta Tomića, samo nisu mogli da je sprovedu u delo. Voleo bih da na Brdo stavim tablu „Od Miše i Saleta“. Kada sam Bati Mirkoviću rekao da sad imamo brdo, preneo mi je da su na identičan način vežbali tokom njegovog boravka u Juventusu, kao i da su igrači povraćali posle toga. Nadam se da naši neće, malo ćemo slabije krenuti“, smeje se Petrić.

Svojevrsna teretana na otvorenom je dostupna svim selekcijama.

Brdo nije samo za prvi tim. Ideja je da ga koriste i igrači mlađih kategorija, kao i Teleoptika. Sigurno ne planiram da ga odnesem na Vračar“, šmekerski će Petrić.


tagovi

FK PartizanGordan Petrić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara