Svetislav Pešić (©MN Press)
Svetislav Pešić (©MN Press)

Pešić: Jokić je bolji momak nego što je igrač

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 12:12

"To kada čuju, svi padaju u nesvest", ističe selektor reprezentacije

Hoće li Nikola Jokić da igra ili neće? To je glavno i u velikoj većini slučajeva jedino pitanje koje srpska javnost ima kada je reč o košarkaškoj reprezentaciji. Ono koje je selektoru Svetislavu Pešiću preko glave, ali koje mu ne smeta. I ono na koje još nema odgovor. Šef struke "orlova" je u podkastu "Politike", po ko zna koji put govorio o jednom od najboljih igrača današnjice ponovivši da nema problema sa tim što mu se udvara

"Više mi ne smeta to što me svi samo pitaju za Nikolu Jokića. Sad kažem zovite ga pa ga pitajte. Što se tiče Nikole Jokića, meni jedino smeta što ne pitaju za ostale. Samo učešće Nikole Jokića sigurno da znači u svakom smislu. I sa aspekta individualnog kvaliteta i sa aspekta ličnosti kakav je Jokić, jer ja kada kažem da je Jokić bolji momak nego što je igrač, oni svi padaju u nesvest. Kao, ti se udvaraš Jokiću. Naravno da se udvaram, jer želim to da istaknem", rekao je Pešić.

Izabrane vesti

Konačan odgovor oko Jokića bi mogao da stigne jako brzo pošto se očekuje da se spisak objavi početkom sledeće nedelje. Inače. reprezentacija pripreme za Olimpijske igre počinje 27. juna.

Srbija će se u Parizu takmičiti u C grupi, a rivali „orlovima“ biće Južni Sudan, SAD i pobednik kvalifikacionog turnira koji se igra na Portoriku, a na kojem pored domaćina učestvuju još i: Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija i Bahrein.


tagovi

Svetislav PešićNikola Jokićkošarkaška reprezentacija SrbijeOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara