Mat na stadionu „Rajko Mitić“ (©MN Press)
Mat na stadionu „Rajko Mitić“ (©MN Press)

Partizan pao na prekidu

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 10:04

Sve golove na velikim utakmicama ove sezone crno-beli primili dok je igra stajala

Kod Sava Miloševića nije ni postojao, kod Aleksandra Stanojevića je značajno popravljen ofanzivni, ali je Partizanu maltene cela sezona propala zbog defanzivnog prekida. Nadavao se golova, posebno tokom proleća, posle centaršuteva Miloša Jojića i Bibarsa Natha, da bi u 164. večitom derbiju nastradao od potencijalnog tajnog oružja.

Ubacivanje Gelora Kange iz kornera otkrilo je nemarnost crno-belih u postavci i ispostavilo im konačan račun za još jednu izgubljenu takmičarsku godinu. Kako zbog činjenice da je 183 centimetara visoki Mirko Ivanić našao prostor i način da nadvisi deset centimetara višeg Aleksandra Šćekića, rastom identičnog Sašu Zdjelara, izmakne pažnji Igora Vujačića (189 cm) ili iskoristi loš tajming skoka Ivana Obradovića (181), tako i usled saznanja da je ekipa iz Humske očajno branila prekid u odlučujućoj situaciji 30. superligaškog kola.

Izabrane vesti

Najmanja je tu krivica Vladimira Stojkovića od koga je lopta posle Ivanićevog udarca glavom sve vreme bežala, međutim, legitimno je postaviti pitanje da li je kapiten trebalo da postavi po jednog čuvara na obe stative, kao što su decenijama činili Iker Kasiljas ili Đanluiđi Bufon. Zar nije poenta prepisivati od najboljih na planeti? Ako je nešto funkcionisalo u velikanima kakvi su Real Madrid i Juventus moglo je i na konkretnom primeru dojučerašnjeg pretendenta za šampionski naslov. Ovako se nameću dva utiska: saigrači nisu čuli kapitena iako ih je „nameštao“ neposredno pre kornera jednako kao što je po Partizan na svim velikim utakmicama ove sezone baš prekid bio koban.

Šarlroa je oba gola u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope postigla na taj način. Iz kornera za inicijalno vođstvo i slobodnog udarca u produžetku za eliminaciju srpskog predstavnika sa međunardne scene. Crvena zvezda je do izjednačenja u 163. derbiju došla tako što je posle ubacivanja Srđana Spiridonovića iz ugla Miloš Jojić povukao za dres Sekua Sanoga i omogućio Aleksandru Kataiju da izjednači rezultat, da bi u sredu veče Mirko Ivanićkoji je u proteklih godinu dana obogatio arsenal pogocima glavom – nadmudrio kompletnu odbranu crno-belih.

Poslednji put kad je osvojio titulu, Partizan je do cilja, između ostalog, došao usled stabilnosti prilikom defanzivnog i raznovrsnosti ofanzivnog prekida. Primera radi, tim Marka Nikolića je profitirao baš u obračunima sa Crvenom zvezdom baš na taj način: Leonardo je pogodio iz slobodnog udarca, a Leandre Tavamba (u prvenstvenom derbiju) i Nikola Milenković (u finalu kupa) posle centarušteva Marka Jankovića. Na „malim“ utakmicama postavka i kretnje su bili zaštitni znak Nikolićevog tima.

Seća li se neko kako je Bibars Natho izvodio prekide u utakmicama velikog uloga? Kao analitičan, samokritičan i trener posvećen detaljima, Aleksandar Stanojević je sigurno video ono što i cela Srbija. Partizan je pao na prekidu.


tagovi

prekidiFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara