(©MN Press)
(©MN Press)

OCENE – PARTIZAN: Natho bi u „Zemunelu“ bio korisniji, Suma je za ostatak tima Saša Ilić lično

Vreme čitanja: 5min | sre. 07.04.21. | 21:34

Stanojevića izdali igrači kojima je, možda, ponajviše verovao

VLADIMIR STOJKOVIĆ 6,5 – Kapiten je dugo držao Partizan u životu, u prvom delu uhvatio loptu posle prizemnog pokušaja Kataija i sjajno intervenisao kad je Veljko Nikolić pokušao da ga matira udarcem u rašlje. A onda taj defanzivni prekid, prilikom kog se pogubio raspored crno-belih i iskusni golman nije mogao da spreči pogodak Ivanića, iako je gestikulacijom i bodrenjem ostavio utisak čoveka kome je najviše stalo da rezultat bude drugačiji.

ALEKSANDAR MILJKOVIĆ 6 – Velike amplitude imao je desni bek crno-belih. Čas bi ostavio utisak da po njegovoj strani niko ne može da prođe, čas bi ličilo da se gubi i prostoru i u vremenu. Naravno, nije lako igrati protiv Ivanića, ali je Miljković dosta vremena potrošio ispred svog kaznenog prostora u utakmici u kojoj je gostima pobeda bila potrebna kao hleb nasušni.

Izabrane vesti

SVETOZAR MARKOVIĆ 6 – Dobra, zrela, odgovorna partija momka koji se na kraju sezone vraća u Olimpijakos. Jeste, bilo je i grešaka kao kad je prodao loptu Benu, ali suštinski je bila ovo još jedna ohrabrujuća partija mladog štopera. Bio je faktor stabilnosti gostujuće odbrane u većem delu meča. A tek mu je 21 godina.

IGOR VUJAČIĆ 6 – Za prvi derbi nije loše. Nije ni dobro, zbog bespotrebnih faulova u opasnoj zoni, što je posledica činjenica da mu je ovo ipak prva sezona superligaškog fudbala. Bolju ocenu od bekova dobio je zbog toga što je pokazao spremnost da zapreti Borjanu. Jedan od retkih u Partizanu koji je to činio. Bar nešto.

IVAN OBRADOVIĆ 5,5 – Kad bek ostane maltene bez ijednog centaršuta to je loš znak. Kod odlučujućeg gola Ivanića lopta ga je preletela ili je prerano skočio, svejedno... U igri nedorečen. Ni senka igrača iz prvog mandata.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ 5,5 – Slabiji deo tandema zadnjih veznih. Vodio je pravi rat sa Sanogom i Petrovićem, izgubio dosta snage, a zbog nedovoljno spretne reakcije kod gola Ivanića nije podsetio na fudbalera iz prethodnih okršaja sa Zvezdom kad je bio dominantan u skoku. U kreaciji...? Ipak to ne ide uz crnogorskog reprezentativca na ovom nivou.

SAŠA ZDJELAR 6 (do 70. minuta) – Partizanov motorino ovoga puta nije imao snage za ceo, već samo za dve trećine meča. Posao obavio kao i svaki put, bez obzira što je nedavno prelažeo virus korona – sigurno. Sjajnim kretnjama sužavao je prostore Zvezdinim ofanzivcima i pokazao da struka na njega uvek može da se osloni. Jedino ostaje utisak da je mogao bolje da reaguje prilikom markacije Ivanića pre odlučujućeg gola, mada tu odgovornost deli na pola sa Šćekićem.

TAKUMA ASANO 6 – Do 20 metara nekako, u kaznenom prostoru nikako. Ideja da Partizan na ravnoj nozi može da se takmiči sa Crvenom zvezdom raspala se, između ostalog, zbog neubedljivog izdanja bivšeg člana Arsenala. Potrošio se dosta u defanzivnim zadacima, što jeste pohvalno, međutim, kad najbolji timski strelac ostane bez prilike da ugrozi Borjana onda to dosta govori i o njemu i o ekipi.

BIBARS NATHO 5 – Možda bi korisniji bio da je ostao u „Zemunelu“. Kao da je imao deset igrača na terenu, tako je izgledao Partizan sa Izraelcem u ulozi organizatora igre. Narodski rečeno, „zaboravio da dođe na utakmicu“. Spor, trom, bez ideje. Izvođenje kornera blagi užas. Jedini put zamirisalo je na šansu kad se nameštao da izvede slobodan udarac. Bez efekta.

NEMANJA JOVIĆ 6 (do 46. minuta) – Zaslužio je nekoliko pluseva za učinak u debi derbiju. Pre svega zbog načina na koji je namučio Milana Gajića u završnici prvog dela i šanse pred odlazak na veliki odmor, kad mu je malo nedostajalo da ubaci loptu u mrežu. Začetnik akcije u kojoj je Holender uzdrmao prečku, bio je pokretljiv i rastrčan u poslednjih 15-ak minuta. U prvih pola sata impresioniran i stegnut.

FILIP HOLENDER 6 (do 88. minuta) – Izdanje reprezentativca Mađarske je personifikacija Partizanovog izgleda na Marakani. Bio je vrlo dobar do pred kraj prvog dela, izvlačio se, nudio, primao igru na sebe, kombinovao sa Asanom, a kad mu je Japanac namestio najbolju šansu za goste isprečila se prečka. I taj promašaj kao da je potpuno psihološki sliomio člana Lugana na pozajmici u Beogradu, jer u drugom delu nije postojao. Baš kao ni crno-beli.

IZMENE

LAZAR MARKOVIĆ (od 46. minuta) 5 – Dodavanje preko pola terena ka Holenderu bilo je estetski sjajno i – neučinkovito. Sve ostalo može pod singatmu „žali Bože fudbala“.

SEJDUBA SUMA (od 59. minuta) 6,5 – Bolje i ovakav Gvinejac nego onakav Natho. Fudbal nisu samo penali i slobodni udarci, nekad je smislen potez, ono kad omaleni vezista promeša odbranu crveno-belih, sam sebi stvori šansu (najbolju za goste u drugom delu) i bar pokuša nešto da uradi. Uz sve svoje bubice, a pokazao ih je kad je faulirao Sanoga, Suma je za većinu saigrača večeras bio – Saša Ilić. Samo što će to malo ko u Partizanu priznati.

MILOŠ JOJIĆ (od 70. minuta) 5,5 – Zamisao je bila da promeni ritam, poveže pokidane niti, pokuša iz prekida. Realizacija – slaba.

FILIP STEVANOVIĆ (od 88. minuta) – premalo vremena na terenu za konkretan učinak.

TRENER ALEKSANDAR STANOJEVIĆ 6 – Što se ideje tiče utisak je pozitivan. Postavka igre, stabilnost, pa i dve šanse u prvom poluvremenu pokazuju da je imao dobar plan čiji je vrhunac bila prečka Holendera. I kad je ta šansa za vođstvo proćerdana, u drugom delu mu se ekipa raspala. I tu je problem, jer reakcije na gol Ivanića nije bilo. Jedan od utisaka je da je šef stručnog štaba crno-belih bio suviše nervozan. Ponekad zbog odluka sudije Simovića, ponekad na kolegu Dejana Stankovića, ali bi nervozu trebalo da kanališe i usmeri ka igračima kojima ponekad bez osnova veruje. U 164. večitom derbiju su ga „izdali“ njegovi igrači poput Natha, Asana, Holendera, da ne pominjemo Markovića. Zakasnio sa uvođenjem Sume.


tagovi

FK PartizanAleksandar Stanojević164. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara