Natho (© MN Press)
Natho (© MN Press)

Partizan prelomio: Natho dobija novi ugovor, kandiduje se za stranca sa najdužim rokom trajanja u Humskoj

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.22. | 09:58

Izraelac verovatno ostaje u Humskoj

Pitanje golmana skinuto je sa dnevnog reda produžetkom saradnje sa Nemanjom Stevanovićem, najboljem asistentu ekipe ponuđen je novi ugovor i veliki su izgledi da Miloš Jojić ostane u Humskoj, a kako stvari stoje i Bibars Natho će se zadržati u Partizanu i posle juna. Izraelac je na korak do overe produžetka mandata na crno-beloj strani Topčiderskog brda.

Novi ugovor iskusnom vezisti ponuđen je posredstvom menadžera i u ovom trenutku postoje nagoveštaji da će ga prihvatiti. Konačno „da“ moglo bi da usledi već narednih dana, pošto je u međuvremenu Čerkez bio odustan zbog obaveza u reprezentaciji Izraela, za koju je u utorak veče odigrao prvo poluvreme prijateljskog susreta sa Rumunijom.

Izabrane vesti

U jednom trenutku, naročito posle večitog derbija, odgovorni u Partizanu su se dvoumili da li da u naredni takmičarski ciklus uđu sa 34-godišnjim fudbalerom, pre svega zbog utiska da više nije u stanju da bude uticajan faktor na mečevima visokog intenziteta, kakvi su evropski ili sa Crvenom zvezdom, međutim, preovladao je stav kako u aktuelnom kadru nemaju kvalitetnijeg pojedinca za organizaciju igre. Uz to, veliko je pitanje, kako kažu, da li sličnog, tako pouzdanog za „male“ utakmice mogu da nađu na tržištu.

Kad se tome doda želja Bibarsa Natha da ostane u Beogradu, gde mu sinovi pohađaju školu, kao i bliskost sa Grobarima, više puta izražena namera da uspešnu karijeru okonča u Partizanu, stiže se do zaključka da je novi ugovor izvestan. Čak i po cenu redukcije primanja.

Bude li tako, Natho će se kandidovati za status stranca sa najdužim rokom trajanja u Humskoj. Privodi kraju treću sezonu, a ako bi produžio na godinu dana dostigao bi Almamija Moreiru koji je među crno-belima proveo četiri godine, dok bi u slučaju da overi saradnju do juna 2024. potrajao koliko i Lamin Dijara (pet). Nadaju se Grobari da će uskoro krenuti i putem afričkog tandema. Trofejnim.


tagovi

Bibars NathoFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara