PARTIZAN – TIM ZA DAC: Jovićev evropski debi, Natho opet rezerva

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.07.21. | 20:18

Crno-beli dosta očekuju od transferzale Jojić-Pantić-Rikardo

Protiv Artmedije bez golova, protiv Žiline po jedan na obe strane, a ako je verovati narodnoj da je „treća-sreća“ red je da u Humskoj napokon padne predstavnik Slovačke. Nadaju se u Partizanu da će ove sezone daleko dogurati u Evropi, makar do kraja kalendarske godine igrati u Ligi konferencija, a na tom putu prvi rival mu je DAC (četvrtak, 21.00, RTS 1, TV Arena sport 1).

Po svim parametrima crno-beli su favoriti. Iskustvo igranja na međunarodnoj sceni, domaći teren, niz od 30 utakmica bez poraza na svom stadionu i činjenica da su već ušli u takmičarski ritam stavlja ih bar za korak ispred sastava iz Dunajske Strede. Kad se tome doda huk sa tribina, prvi put posle 13 meseci, razumljivo je što se Grobari nadaju povoljnom epilogu.

Izabrane vesti

Nada se i trener Aleksandar Stanojević da će mu ekipa ponoviti nadahunto izdanje sa superligaške premijere u Novom Sadu, a pošto je protiv Proletera sve funkcionisalo kao podmazano svi su izgledi da se ništa neće menjati za premijeru u novom UEFA takmičenju. A to znači, gotovo izvesno, identičan tim u formacijskom rasporedu 4-2-3-1.

Po linijama to izgleda ovako...

Vladimir Stojković je kapiten, lider tima, ekipa mu veruje i siguran je među stativama. Na desnoj strani odbrane Aleksandar Miljković je jedino rešenje – alternativno u liku Marka Živkovića nama pravo igranja zbog suspenzije zarađene iz vremena dok je nosio dres Vojvodine – na suprotnom kraju igrališta jedina zdrava opcija, u ovom času, je Slobodan Urošević (pritom, u dobroj formi, strelac u generalnoj probi i u prvom kolu prvenstva), dok su štoperska mesta rezervisana za Igora Vujačića i Sinišu Saničanina.

Dve pozicije zadnjih veznih trebalo bi da popune Saša Zdjelar i Miloš Jojić, ispred njih očekuju se Lazar Marković (desno), Danilo Pantić (u sredini) i Nemanja Jović (levo), dok je uloga napadača poverena Rikardu Gomešu. Ova varijanta vrlo dobro je funkcionisala na „Karađorđu“, a transferzala Jojić-Pantić-Rikardo zadovoljavajuće i protiv Rostova, zbog čega stručni štab priželjkuje da upravo povratnici budu odgovor na 3-5-2 sistem DAC-a i veliki broj pokretljivih igrača gostiju u sredini.

Joviću bi posle prvenstvenog debija u poslednjem kolu jesenjeg dela minule sezone i prve kup utakmice pred kraj aprila protiv Vojvodine, okršaj sa timom iz Dunajske Strede trebalo da bude premijerni na evropskoj sceni. Veruju u Humskoj kao nagoveštaj zapažene karijere, na osnovu svega što je uradio u poslednjih sedam meseci.

U ovakvoj konstelaciji snaga sve je prilika da je uloga rezerviste namenjena Bibarsu Nathu. Što se uklapa u najave da će Izraelac imati manju minutažu nego u prethodna dva ciklusa. Uz napomenu da bi se eventualne „minimalne korekcije“ – a Stanojević je za njih ostavio prostor – ticale promocije nekadšanjeg člana CSKA u prvih 11, a u tom slučaju bi se na klupu preselio Danilo Pantić. Eventualno Jović (mada, manje verovatno), posle čega bi povratnik iz Čelsija otišao na levo krilo. Što može da se desi u nekom delu utakmice.

Još jedna od opcija stručnog štaba je da zarotira zadnje vezne, da Aleksandar Šćekić bude uparen sa Zdjelarom ili Jojićem, mada su poslednja dvojica dobro delovala u tandemu tokom priprema i u Novom Sadu.

Projektovan sastav Partizana za meč sa DAC-om (4-2-3-1): Stojković – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Marković, Pantić, Jović – Rikardo.


tagovi

Liga konferencijeAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara