PARTIZAN – TIM ZA NORDSJELAND: Prvi put sa Šćekićem u Evropi

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.08.23. | 19:21

Veliki izazov za bekove Stojkovića i Antića, napad zavisi od uticaja Saldanje

Prošle sezone ih je bilo toliko da preliva, makar po kvantitetu, sad ako jedan ispadne iz stroja nastaje problem u defanzivnom delu veznom reda. Od situacije kad je na raspolaganju imao Patrika Andradea, Hamidua Traorea, Andresa Kolorada i Ljubomira Fejsu – mada niko od njih nije ostavio poseban utisak i rastanci su bili najbolje rešenje – došao je Partizan do toga da brine ko će menjati Kristijana Belića (crveni karton protiv Sabaha) na poziciji zadnjeg veznog u jednom od presudnih mečeva za ostanak na evropskoj sceni. Isključenje jednog od Grobarima omiljenih fudbalera stvorilo je ogroman problem stručnom štabu uoči gostovanja Nordsjelandu koji će Igor Duljaj pokušati da reši na najbezbolniji način.

Najbezbolije često znači i najlogičnije, te bi u paru sa Frankom Kanuteom trebalo da se pojavi Aleksandar Šćekić u prvom meču završnog kola kvalifikacija za plasman u Ligu konferencije (četvrtak, 18.30, TV Arena Premium 1, RTS 1). Trebalo bi, jer je reprezentativac Crne Gore prirodna zamena za minule sedmice isključenog Belića i jedini fudbaler u ovom kadru kome je pozicija nekoliko metara ispred odbrane matična. Sve ostalo bi značilo improvizaciju, a poznavajući Duljaja i prateći njegov način rada teško je poverovati da je spreman da povuče rizičan potez na gostovanju u Danskoj.

Izabrane vesti

U redu, na nekim utakmicama ili u njihovom toku, umeo je Bibars Natho da se spusti na zadnjeg veznog, možda i Danilo Pantić da pripomogne, međutim, ako bi se Izraelac pomerio nazad ostala bi rupa u ofanzivi i pitanje ko bi gurnuo loptu napadačima, dok Pantć i kad dobija šansu više je okrenut napadačkim rešenjima, nego zaustavljanju protivnika. Za mladog Mateju Stjepanovića rano, bar u ovako značajnom susretu, što ostavlja Šćekića kao opciju za startera. Ionako je povratnik u Humsku u statusu ako ne prve, makar druge rezerve i obavezno je na svim utakmicama od početka sezone ulazio. Sad će početi, prvi put u crno-belom posle 615 dana koliko je prošlo od meča sa Kolubarom decembra 2021.

Pojavljivanje Aleksadra Šćekića bi trebalo da bude jedina promena u odnosu na revanš sa Sabahom, jer su sve opstale pozicije pokrivene, između ostalog što su se pojedinci baš dobro pokazali protiv Azera, uz napomenu da trenutni rezervisti baš i ne kucaju snažno na vrata prvog tima. Možda će se to promeniti, ali zasad ostaje utisak da Duljaj više veruje onima koji su krenuli protiv Sabaha.

To znači da u ostalim delovima tima neće biti rokada. Po već ustaljenom principu, u odbrani će igrati Srbi, a u navali stranci. Do centra domaći, od centra legionari. Ta se formula već dve, tri sezone provlači pokazuje korisnom na međunarodnoj sceni, pošto je njome Partizan već dvaput uspeo da prođe do grupne faze Lige konferencije. S obzirom da Nordsjeland forsira napadački stil, oslanja se na uticaj krila, biće dosta posla za bekove Aranđela Stojkovića i Nikolu Antića. Čak i u situaciji kad su Danci za 25.000.000 evra prodali Lionu najboljeg igrača, Ernsta Naumu. Na njegovom mestu protiv Sikleborga se pojavio Oliver Antman, koga je ranije trener Joanes Torup koristio na suprotnoj, levoj strani. Sad će tamo, verovatno, mladić iz Gane, Ibrahim Osman. U obe varijante to znači dosta kretnji, trke napred-nazad.

Biće interesantno videti i kako će se centralni defanzivci Svetozar Marković i Mihajlo Ilić nositi sa Markusom Ingvartsenom, pošto je novajlija iz Majnca već dao četiri gola ove sezone za samo 500 minuta na terenu, a uz to bio dvostruki strelac protiv rumunskog FCSB-a. Doduše, funkcionše i napad Partizana, oslonjen na Mateusa Saldanju, čije bi zadržavanje lopte moglo da otvori prostor krilima Ksanderu Severini i Kvinsiju Menigu. Uticaj Brazilca na igru je ogroman, samo da završnica Holanđana bude bolja nego u beogradskom revanšu sa Sabahom.

Projektovani sastav Partizana u formaciji 4-2-3-1 mogao bi da izgleda ovako: Jovanović – Stojković, Marković, Ilić, Antić – Kanute, Šćekić – Sverina, Natho, Menig – Saldanja.


tagovi

Igor DuljajAleksandar ŠćekićKristijan BelićAranđel StojkovićNikola AntićBibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara