Mihajlo Ivančević savetuje Partizan: Nordsjeland hvata na prepad, bitno izdržati prvih pola sata

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.08.23. | 13:45

„Teren je prebrz i na to hvataju rivala, dok se ne snađe“, kaže srpski defanzivac u Danskoj

Ostao je još jedan stepenik Partizanu do plasmana u grupnu fazu Lige konferencije, treću godinu zaredom. Sa zaradom od po 7.000.000 evra u te dve minule sezone jasno je da je crno-belima pitanje „života i smrti“ da prođu Nordsjeland i uplove u mirnu i dugu evropsku jesen.

Lako biti neće, jer Danci igraju sjajno ove sezone, što potvrđuje Mozzart Sport i Mihajlo Ivančević, nekadašnji fudbaler Spartaka, koji od januara prošle godine nosi dres Odenzea, pa iz prve ruke može da govori o vrlinama i manama Partizanovog protivnika.

Izabrane vesti

Odmah Ivančević stavlja do znanja da je za Parni valjak najbitnije da izgura neokrnjen prvih pola sata utakmice.

"Nordsjelandov teren je sa veštačkom travom, koja je prebrza. I to je njihov veliki adut, štaviše, planski kreću od starta da slome protivnika, kojem je potrebno vreme da se snađe na takvoj podlozi. I to Nordsjelandu prilično često uspeva, da u prvih pola sata prelomi utakmicu. Tako da je Partizanu najvažnije da izdrži tih prvih pola sata, jer će mu sigurno biti potrebno vreme da se adaptira na podlogu", priča Ivančević.

Nije, naravno, samo podloga adut Tigrova.

"Igraju u strašnom tempu. Ne staju 90 minuta. Tako se generalno igra u Danskoj, bilo mi je potrebno vreme da se naviknem kada sam došao iz Srbije. Potpuno je drugačiji fudbal nego u našoj ligi. Nordsjeland ima miks mladih igrača, iz svoje škole, koje stalno forsira, a uz njih tri-četiri iskusnija, koja im pomažu. Odličan su tim, fenomenalno igraju od početka sezone, jedino su u poslednjem meču sa Silkeborgom odigrali lošije i izgubili".

Jedna od dobrih vesti za Partizan, slaže se i Ivančević je odlazak najboljeg igrača Nordsjelanda Ernesta Nuame u Lion.

"Strašan igrač! Pravio je ogromnu razliku ovde u Danskoj. Kako sam čuo, Lion je platio za njega 30.000.000 evra, što samo govori o kakvom se igraču radi. Dobra je okolnost za Partizan što neće igrati u četvrtak. S druge strane, moram da istaknem špica Ingvartsena, koji je došao iz Majnca, dobar je igrač, trebalo bi da obrate pažnju na njega".

Istina, neće ni crno-beli biti kompletni, nedostajaće im bitan igrač po Mihajlovom mišljenju.

"Šteta je što je Belić dobio crveni karton, jer je on igrač koji može najbrže da se adaptira na teren i koji može da prati tempo koji diktira Nordsjeland".

Ipak, daleko od toga da je Partizan bez šansi.

"Video sam da je po prognozama Nordsjeland veliki favorit, što me je baš iznenadilo. Partizanova prednost će biti meč kod kuće, gde će imati veliku podršku navijača, a Nordsjeland nije navikao da igra u toj atmosferi, ovde je na tribinama „kulturica“. Drugo, crno-beli su daleko iskusniji tim na evropskoj sceni i to bi morala da im bude prednost. Po meni, baš zbog ta dva razloga Partizan je blagi favorit. Mada, ako bude igrao kao protiv Sabaha u Azerbejdžanu, neće mu se pisati dobro".

Mihajlo se polako vraća u formu i očekuje da se uskoro vrati u startnu postavu Odenzea.

"Malo sam kasnije počeo pripreme u odnosu na ekipu i kada sam se spremio, ekipa je već bila „nameštena“, tako da sad čekam šansu. Otkako sam došao redovno sam igrao kada nisam bi povređen, tako da verujem da ću se izboriti da zauzmem mesto u startnih 11", kaže Mihajlo Ivančević, jedan od malobrojnih Srba u danskom fudbalu.


tagovi

Mihajlo IvančevićNordsjeland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara