PARTIZAN – TIM ZA NORDSJILAND: Mirković je uradio ono što Đukić nikad nije

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.08.18. | 20:00

Rikardo se vraća u špic, biće prostora i za Nikolića, Miletići kao bekovi

Novi trener – novi princip. Ako je Miroslav Đukić voleo i(li) bio prinuđen da rotira, Zoran Mirković se drži recepta kom je pribegavao i njegov mentor, Ljubiša Tumbaković, da se tim koji dobija ne menja. Zato će pred Grobare izvesti istu ekipu koja je minulog četvrtka donela prednost iz Danske i primakla osvajača Kupa Srbije plej-ofu Lige Evrope.

Mirković će prepisati startere iz Faruma, biće to prvi put posle 18 uzastopnih evropskih takmica da Partizan počinje sa istih 11, što se nije desilo nijednom pod Đukićevom palicom. I evo sad, posle malo jače od dve godine (prethodno kod Ivana Tomića u dvomečima sa Zaglebjem) izlazi Parni valjak bez ijedne promene na crtu Nordsjilandu (četvrtak, 20.30, TV Arenasport 1) da overi plasman u završnu etapu do grupne faze.

Izabrane vesti

Imajući i vidu gol viška iz Danske (2:1), kao i činjenicu da je Ognjen Ožegović povređen, možda nema potrebe odmah da kreće Partizan sa dva napadača, pa će posle gostovanja Zemunu, gde je 90 minuta presedeo na klupi i predahnuo, Rikardo Gomeš da se vrati na teren. A Nemanja Nikolić, koji još nije u potpunosti spreman za ceo meč, verovatno će dobiti šansu u drugom poluvremenu, da se razigra i najavi šta može u nastavku sezone posle jednomesečnog bolovanja zbog povrede kolena.

Najveće nade crno-beli polažu u učinak krila. Marko Janković (desno) i Goran Zakarić (levo) bili su sjajni prošle sedmice – gol za 2:0 je posledica njihove saradnje – a ako ponove izdanja iz Faruma ne bi trebalo da bude problema za domaćina, čije bi napade u manevru trebalo da kreira Danilo Pantić, valjda poraslog samopouzdanja posle hica u Gornoj varoši.

To znači da za Sejdubu Sumu opet nema mesta (u Danskoj nije igrao zbog crvenog kartona u prethodnoj rundi, u Zemunu zamenjen posle 45 minuta, prethodno protiv Mladosti ne baš upotrebljiv), na klupi će ostati i Đorđe Ivanović koji je imao minutažu s početka sezone, dok će šansu čekati i mladi Armin Đerlek.

Osigurači iza pomenutog ofanziovnog trilinga ponovo će biti Saša Zdjelar i Nebojša Kosović (ostaće u drugom planu Milan Smiljanić iako je bio ponajbolji na dva prvenstvena susreta), za zadatkom da spreče akcije kakve je Nordsjiland razvijao u poslednjih pola sata prve utakmice, dok će ispred standarndog golamana Vladmira Stojkovića (u ulozi kapitena) delovati četvorka sa dvojicom Miletića na bekovskim pozicijama, Svetozar Marković će biti desni, Mark Valijente levi štoper. A s obzirom da Španac nije bio ni u protokolu prethodne superligaške runde očekuje se da bude još svežiji i da ponovo bude deo poslednje linije koja u Humskoj 1 nije primila gol ove sezone.

Stručni štab ne može da računa na Zorana Tošića (posle operacije meniskusa vraća se na teren tek u oktobru), Ognjena Ožegovića (povredio se u Zemunu) i Zlatana Šehovića (odradio tek nekoliko treninga sa ekipom posle bola u listu), pa bi Partizan protiv Nordsjilanda trebalo da istrči u sledećem sastavu (4-2-3-1): Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić – Zdjlera, Kosović – Janković, Pantić, Zakarić – Rikardo.


tagovi

Zoran MirkovićRikardoMiroslav ĐukićNordsjelandNemanja Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara