Foto: FK Partizan
Foto: FK Partizan

Partizanova slika i posle dve nedelje zamagljena, Šturm bi trebalo da je izbistri

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 08:00

Crno-beli igraju poslednji meč pred povratak sa priprema

(Od izveštača Mozzart Sporta sa Pohorja)

Kad ekipa uđe u završnicu priprema za novu sezonu njena slika trebalo bi da bude gotovo iskristalisana, ali to ovog leta nije slučaj sa Partizanom. Njegova je, usled provera sa rivalima oprečnog kvaliteta, zamućena i posle dve provedene nedelje na mariborskom Pohorju, ali bi ovog petka, u generalnoj probi pred početak nove takmičarske godine, u Gracu, trebalo da je izbistri Šturm (15.00).

Izabrane vesti

Partizan će posle današnjeg meča, a po povratku u Beograd, odigrati još dve dve kontrolne utakmice protiv Mladosti iz Novog Sada i Metalca iz Gornjeg Milanovca, no jasno je da okršaji dva srpska drugoligaša ne mogu da prikažu realne trenutne mogućnosti crno-belih, kao što isto ne mogu da učine dva slovenačka trećeligaša (Drava 3:0, Pesnica 5:0).

Šturm ima potreban kvalitet, u ovom trenutku možda veći i od Parnog valjka, ipak je reč o aktuelnom vicešampionu Austrije, timu što je tokom prošle sezone u jednom trenutku pripretio da bi mogao da prekine sedmogodišnju dominaciju Red Bul Salcburga. Zbog toga bi, i pored činjenice da ga očekuju još dva testa naredne nedelje, tim iz Humske trebalo da shvati kao “generalku“, test koji bi trebalo da pokaže da li i čemu crno-beli mogu da se nadaju u evropskim kvalifikacijama, s obzirom na to da će današnji rival na identičan način tražiti put do grupne faze Lige šampiona.

Doduše, umnogome će na mogućnost Partizana da demonstrira koji su mu trenutni dometi uticati i odluka trenera austrijske ekipe Kristijana Ilcera da li će izaći sa kombinovanim ili najjačim sastavom, budući da njegovu ekipu samo tri sata kasnije očekuje još jedan kontrolni meč sa Arisom iz Limasola, pride za četiri dana i generalna proba sa Galatasarajem.

Igor Duljaj nema nedoumica, izaći će sa najjačim sastavom koji trenutno ima, u dobro poznatoj formaciji. Pokušao je mladi strateg na startu priprema eksperiment sa postavkom 4-1-4-1, možda i primoran mnogobrojnim gubicima u veznom redu, ali se dolaskom Franka Kanutea, a za meč sa Dravom opredelio se za dugogodišnju formaciju sa dvojicom defanzivnih veznih fudbalera, koju je prethodnih dana postavljao i na treninzima.

Neće se ona mnogo menjati u odnosu na prethodni meč sa Dravom, oporavljeni Kvinsi Menig će sa krila izgurati Nikolu Terzića, dok bi ostatak tima trebalo da ostane nepromenjen, što znači da će Parni valjak krenuti sa dvojicom "bonusa" (Mihajlo Ilić i Nemanja Trifunović), za koje iz kluba naglašavaju da će ozbiljno računati iduće sezone. Vreme je da pokažu da su spremni za veću ulogu u timu.

PROJEKTOVANI SASTAV: Jovanović – Filipović, Ilić, Marković, Antić – Belić, Kanute – Trifunović, Pantić, Menig – Nikolić


tagovi

FK PartizanŠturm

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara