Žan Pjer Nsame (©Reuters)
Žan Pjer Nsame (©Reuters)

Partizanovci se raduju: Jang Bojs blizu odbrane trona

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.07.20. | 08:35

Posle ubedljivog poraza Sankt Galena od Bazela na svom terenu, ekipa iz Berna može na +5, tri kola pre kraja šampionata Švajcarske

Šampionat Švajcarske pomno se prati u Srbiji, posebno među navijačima Crvene zvezde i Partizana. Poslednjih dana, lepše vesti za one kojima srce kuca za crno-bele boje. Sankt Galen je u padu forme u finišu sezone. Posle poraza na svom terenu od Bazela (0:5) Jang Bojs je na pragu odbrane titule, a to znači lakši put za četu Sava Miloševića u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a teži za iztabranike trenera Dejana Stankovića u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Jang Bojs je protekle nedelje iskoristio zicer u Cirihu, lako pobedio drugi tim ekipe iz prestonice, sačekao dva poraza direktnog rivala, Sankt Galena, a danas (20.30) šampion putuje u Nojšatel na noge fenjerašu Ksamaksu, u poslednjoj utakmici 33. kola elitne lige Švajcarske.

Izabrane vesti

Iako redosled na tabeli govori o razlici u klasi, neće biti lako za tim iz Berna. Domaćini hvataju poslednji voz da makar izbegnu poslednje mesto koje jedino vodi direktno u niži rang. U prošlom kolu ekipa koju sa klupe predvodi nekadašnji švajcarski reprezentativac i bivši fudbaler Liveprula, Stefan Anšo, pobedila je Lucern u gostima, ali posle trijumfa Siona u sredu, opet ima pet bodova manje od glavnog kandidata za ispadanje.

Jang Bojs je imao malu krizu kada je zbog crvenog kartona u Ženevi protiv Serveta sa tri utakmice neigranja kažnjen najbolji igrač Jang Bojsa i prvi strelac šampionata, Žan Pjer Nsame. Njegovim povratkom, ekipa je opet ubojita u napadu. Kamerunac je postigao tri gola u Cirihu, a u listu strelaca se upisao i nekadašnji srpski reprezentativac Miralem Sulejmani.

Ove sezone, Jang Bojs je postigao čak 11 golova protiv tima iz Nojšatela, a ima sve tri pobede. U Bernu je bilo 6:0 i 4:1, dok su na startu sezone Mladi momci slavili u gostima sa 1:0 pogotkom Ngamaleua. Od 11 pogodaka protiv Ksamaksa, Nsame je postigao tri. On je sa 28 golova u šampionata Švajcarske ubedljivo najbolji strelac, ima čak 13 više od najbližeg pratioca, napadača Sankt Galena, Sedrika Itena. Nema sumnje da će ovog leta da bude tražena roba u mnogo jačim ligama u Evropi.

Jang Bojs ovog meseca igra efikasne utakmice. Na pet poslednjih utakmica dolazilo je 3+, a tima iz Berna je postigao čak 18 golova za 450 minuta. Ksamaks nije pobedio na svom terenu već četiri meča u nizu. Bodovi su mu neophodni, ali se ipak pita šampion iz Berna.

Od prethodne tri utakmice u Nojštatelu, domaćin je dobio jednu, dok je dva puta slavio Jang Bojs.

ŠVAJCARSKA 1 - 33. KOLO

Sreda

Tun - Servete 5:1 (2:0)

Lugano - Cirih 1:0 (1:0)

Lucern - Sion 1:2 (0:2)

Sankt Galen - Bazel 0:5 (0:2)

Četvrtak

20.30: (7,00) Ksamaks (4,50) Jang Bojs (1,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Jang BojsŠvajcarska 1Ksamaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara