(AFP)
(AFP)

Dobre vesti za Partizan, ne i za Zvezdu: Bazel do vrha napunio mrežu Sankt Galena

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.07.20. | 22:20

Zeleno-beli doživeli debakl na svom stadionu - 0:5 (0:2)

Možda Bazel ne može da se uključi u šampionsku trku, ali može da proglasi šampiona. U Partizanu mogu da slave, u Crvenoj zvezdi da zaborave na povlašćen status u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je švajcarskoj ligi, jednoj od onih u kojoj pitanje šampiona kroji evropski put večitih, Sankt Galen drugim uzastopnim porazom otvorio put Jang Bojsu ka odbrani titule. Zeleno-beli su posle neuspeha u Tunu, doživeli debakl na svom stadionu od Bazela - 0:5 (0:2).

Posle ovog poraza Sankt Galen ima dva boda manje od Jang Bojsa, ali i utakmicu više od lidera šampionata koji sutra ima zicer protiv poslednjeplasiranog Ksamaksa. Meč u poslednjem kolu koji zeleno-beli igraju upravo protiv šampiona Švajcarske, na kraju bi mogao da bude beznačajan ukoliko Mladi momci ne ispuste još koji bod u četiri runde pre.

Izabrane vesti

Igrači Bazela su pitanje pobednika rešili, a da se praktično nisu ni preznojili. Već u šestom minutu bilo je 2:0. Prvo je u četvrtom minut školsku akciju gostiju završio Kemal Ademi, da bi potom asistenciju snalažljivog Silvana Vidmera iskoristio Samuele Kampo. Već tada se moglo naslutiti u kom smeru će se rezultat kretati. Sankt Galen koji inače igra otvoren fudbal, morao je još više da se otvori i napadne kako bi što ranije smanjio zaostatak. I činilo se da je uspeo sredinom prvog dela, ali je gol Sedrika Iten poništen zbog ofsajda.

Pravo je čudo, kako je Sankt Galen na poluvreme otišao sa "samo" dva gola zaostatka. Ali, sve što nije uspeo u prvom, Bazel je naplatio u drugom poluvremenu. Kontra napadi su sevali jedan za drugim i na isteku sat vremena igre konačno je jedan završio Ademi svojim drugim golom na meču. Tek tada su zeleno-beli ozbiljnije pripretili, trajala je inicijativa domaće ekipe dobrih desetak minuta, ali na kraju nije rezultirala golom. Bazel je to u finišu i te kako umeo da kazni, pogađate, ponovo odličnom kontrom, koju je na nesebično dodavanje Rikija van Vulfsvinkela pogodio Valentin Štoker, da bi asistent kod četvrtog tri minuta kasnije postavio i konačan rezultat.


ŠVAJCARSKA 1 - 33. KOLO

Sreda

Tun - Servete 5:1 (2:0)

Lugano - Cirih 1:0 (1:0)

Lucern - Sion 1:2 (0:2)

Sankt Galen - Bazel 0:5 (0:2)

Četvrtak

20.30: (6,25) Ksamaks (4,40) Jang Bojs (1,50)



tagovi

Švajcarska 1Sent GalenBazel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara