Antić (© Star sport)
Antić (© Star sport)

Partizanovci u raskoraku – Antić: Danci nisu bolji za šest golova! Jovanović: Previsok poraz? Nije, nažalost...

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 09:58

„Ovako se ne može, moramo da se promenimo, prvi ja“, kaže levi bek crno-belih

Opšti haos. Tako se u dve reči može opisati situacija u Partizanu. Klub nema predsednika, ima generalnog direktora koji se za sve pita, trenera kome deo publike tapše, a deo vređa na nacionalnoj osnovi (!?), navijače koji ne dolaze na južnu tribinu, a izgleda da ima i svlačionicu u kojoj na stvarnost ne gledaju svi isto.

Makar se takav utisak stekao posle potvrde eliminacije iz Evrope, jer ne tumače igrači isto goleadu Nordsjelanda. Iako se viceprvak Danske maltene prošetao kroz plej-of i u dve utakmice očitao lekciju crno-belima, fudbaleri su izrazili oprečna mišljenja posle 0:5 u Farumu i 0:1 u Beogradu. Neko će to nazvati demokratijom, mada...

Izabrane vesti

Na primer, golman Aleksandar Jovanović smatra da je Parni valjak još i dobro prošao što nije pretrpeo težu havariju. A moglo je i to da se desi samo da stasiti Nišlija prošle sedmice nije ukrotio nekoliko zicera.

Da li je ukupan rezultat previsok? Nije, iskreno. Nažalost, tako je. Ovo je realno. Trebalo je da bude manje, zbog imena kluba i našeg grba, ali nije. Bolja ekipa je prošla, pokazao je Nordsjeland da je kvalitetniji od nas. Čestitam mu i želim sreću u grupnoj fazi“, istakao je čuvar mreže Partizana.

U pokušaju da odgonetne šta je nedostajalo ekipi, letošnji novajlija smatra da bi legitimno moglo da se pokrene i pitanje karaktera.

Ne bih o tome da li je bilo krvi, želje, volje, to može da komentariše trener, njegov je posao, a što se tiče igrača svi smo videli da smo morali više. Volim kad ima žara, kad se nešto desi, jer kad gubiš 0:5 mora nešto da se desi. U suprotnom, nije dobro. Što se tiče odnosa stranaca i domaćih igrača, i dalje smo u fazi stvaranja tima, potrebno je da budemo kompaktni, a to još nismo pokazali“, rekao je Jovanović.

Znatno drugačije od njega na dupli poraz gleda Nikola Antić. Prema oceni levog beka, sastav Joanesa Torupa nije bio toliko ubedljiv kao što rezultati pokazuju.

Nije Nordsjeland bolji za šest golova, ali su momci dobro selektirani, dobro igraju, odličan su tim. Mi moramo da pokažemo drugačiji karakter, ovako se Partizanu ne može. Moramo svi da se promenimo, prvi ja, pa svi ostali. Potrebno je da odradimo ozbiljne analize, da se svako zapita za sebe, ujedno i ekipno“.

Za crno-bele je evropska sezona gotova posle samo četiri utakmice. Isto koliko su odigrali u prvenstvu, gde, paradoksalno, pod uslovom da dobiju IMT (nedelja, 20 časova) i kragujevački Radnički (u odloženom susretu) mogu da obiđu Crvenu zvezdu na tabeli.

Moramo prvo sebe da gledamo, da popravljamo našu igru, da se time bavimo. Da ne ispuštamo bodove i budemo što bolje plasirani“, dodao je Antić.


tagovi

FK PartizanAleksandar JovanovićNikola AntićLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara