Veljko Paunović (©Reuters)
Veljko Paunović (©Reuters)

Paunovićev pogled ka eliti, Kardif se ne plaši zahuktalih Stršljenova

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.03.21. | 10:33

Reding vezao tri pobede i opet je blizu borbe za drugo mesto i direktan plasman u Premijer ligu. Derbi u Velsu gde raspoloženim Plavim pticama Mika Mekartija stiže sve bolji Votford. Barnsli zaustavljen prethodne nedelje

Crni februar je iza Veljka Paunovića. Njegov Reding imao je četri poraza u pet kola Čempionšipa, činilo se da je i baraž doveden u pitanje. Podigla se ekipa sa stadiona Madejski, vezala tri trijumfa, pa tim iz Berkšira i dalje može da se nada željenoj drugoj poziciji. Norič je jednom nogom opet u eliti, ali će biti drama za drugu poziciju.

Reding danas (16.00) gostuje Šumarima u Notingemu. Nekadašnji šampion Evrope je opet u krizi, samo bod ja sakupio u prethodna tri kola, pa bi mogao da brine čak i za opstanak. U prvom delu šampionata tim našeg stručnjaka je pobedio Forest sa 2:0. Kada igraju ova dva tima ne dolazi veliki broj golova. Na šest uzastopnih mečeva bilo je 0-2 pogotka.

Izabrane vesti

Duel između Kardifa i Votforda u Velsu derbi je 36. kola Čempionšipa. I Plave ptice i Stršljenovi pucaju visoko. Votford se pozicionirao odmah iza Noriča, lidera Čempionšipa, ali mora da nastavi sa pobedama kako bi zadržao drugo mesto. Ipak, ni one mu nisu garant opstanka na drugoj poziciji koja direktno vodi u Premijer ligu pošto prvi pratilac Svonsi ima meč manje i isti broj bodova, a tu je i Brentford koji je u petak pobedio Bleburn na Ivud parku sa 1:0 pogotkom prvog strelca najjače druge lige na svetu Ajvana Tonija (26 golova ove sezone).

16.00: (2,80) Notingem Forest (2,85) Reding (2,90)

Španski strateg Ćisko Munjoz razbudio je usnule Stršljenove, zategao je ekipu i povratio joj samopouzdanje. Ne zavisi Votford više isključivo od Troja Dinija. Pronašao je odgovarajuće uloge Žoao Pedru, Ismaili Saru i Andre Greju, pa se izostanci kapitena nisu odrazili na rezultate. Čeka se eksplozija zimske akvizicije Filipa Sinkernagela. Inkorporira li ga Španac u sistem, dobiće ozbiljno oružje. Za sada mu je namenjena uloga rezerviste.

Kardif je u strašnoj seriji, neporažen je od sredine januara. Vezao je 11 utakmica bez poraza, a u tom intervalu je trijumfovao šest puta uzastopno. Plave ptice Mika Mekartija impresivne su na domaćem terenu. Na prethodna tri meča kod kuće Kardif je pregazio rivale. Postigao je čak 11 golova, a put do Filipsove mreže pronašao je samo Koventri. Izvanrednim rezultatima u poslednje vreme Kardif je došao u priliku da se bori za doigravanje. Sa 53 data gola Plave ptice su drugi najefikasniji tim lige. U tom segmentu bolji je samo Brentford sa 62 pogotka. Kifer Mur je sa 16 golova jedan od najboljih strelaca lige. Kada Velšanin pogađa, Kardif pobeđuje.

16.00: (2,90) Kardif (3,00) Votford (2,65)

U decembru je Kardif odneo ceo plen sa Vikaridž Rouda, a jedini gol na meču delo je Kifera Mura. Ali, od tada se mnogo toga u oba tima promenilo. Nil Heris napustio je Kardifovu klupu, a Vladimir Ivić Votfordovu. Pamte dobro Plave ptice poslednji međusobni okršaj u Kardifu. Votford i Kardif su tada bili premijerligaši, a Stršljenovi su ponizili Plave ptice – 5:1. Đerar Delofeu spakovao je het-trik, a dva gola dao je Troj Dini.

Derbi Vejna Runija je opet zapao u krizu, imao samo dva boda u prethodne četiri kola, pa su Ovnovi opet skliznuli na tabeli i siguran luka nije toliko izvesna kao što se činilo prošlog meseca. Bodovi su neophodni protiv bezbrižnog Milvola koji je u sredini tabele.

16.00: (2,35) Bornmut (3,20) Barnsli (3,15)

Barnsli je imao niz od sedam trijumfa, stigao je na mesto koje vodi u baraž, ali je tim iz Jorkšira u sredu prekinuo pobedničku seriju remijem bez pogodaka na svom terenu protiv Derbija. Nekadašnji premijerligaš gostuju Bornmutu na jugu Engleske. Oba tima se bore za mesto u baražu za popunu Premijer lige.


tagovi

ČempionšipNorič SitiRedingvotfordKardifBarnsli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara