Rikardo Gomeš i Milan Pavkov (MN Press)
Rikardo Gomeš i Milan Pavkov (MN Press)

Pavkov ili Rikardo Gomeš? Italijani traže špica u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.07.22. | 09:59

Plan je ekspresan povratak u Seriju A

Đenova je minule sezone posle 15 godina u Seriji A napustila elitni rang italijanskog fudbala i preselila se u drugoligaški karavan. Aktuelni  plan je ekspresan povratak u Seriju A i zato je neophodan dolazak proverenih i iskusnih pojačanja.

Lokalni mediji iz Ligurije javljaju da je prioritet Grifona dolazak špica i da se taj čovek traži na prostorima Srbije.

Izabrane vesti

Pre nekoliko dana su Italijani pisali da je Đenova zainteresovana za Partizanovog najboljeg strelca Rikarda Gomeša i da se on uklapa u profil napadača kakvog traže. Od juče se ipak spekuliše imenom Milana Pavkova. On je takođe tip napadača koji bi legao Grifonima u izazovnim bitkama Serije B. Procenjuje se da bi Crvena zvezda bila voljna da pusti srpskog napadača za sumu od 2.500.000 evra što je Đenovljanima prihvatljivo. Takođe, Pavkov je dve godine mlađi od Gomeša što nijne zanemarljiv podatak.

Đenovu je prošle godine posle 15 godina vladavine Enrika Peziosija kupio američki investicioni fond „777 Partners“ i planovi su bili da se napravi korak napred i da se klub u dogledno vreme uključi u borbu za Evropu. Ali završilo se neslavno, ispadanjem u Seriju B.

Klub je platio skupu cenu transfer strategiji dovođenja mladih talenata koji je trebalo da donesu zaradu u budućnosti. Nisu uspeli da se snađu u borbi za opstanak i lekcija je naučena. Stigao je novi sportski direktor Marko Otolini i sada se traže iskusni igrači pa je iz Lećea već stigao 33-godišnji špic Masimo Koda. Đenova uz njega u špicu ima mlade napadače poput Jaje Kalona, Kelvina Jeboe ili Gabrijela Šarpentjea ali želi još jednog proverenog golgetera. I zato je pažnju usmerila kao Srbiji...


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Milan PavkovRikardo Gomeš

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara