Pazarci počeli pripreme s novim trenerom

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.12.22. | 19:38

Aleksandar Stanković poručio da ima dobar materijal u rukama...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Upalila se turbina i u Novom Pazaru. Prozivkom Aleksandra Stankovića, trećeg šefa struke Plavih od početka sezone, stavljena je tačka na prvenstvenu pauzu u Mozzart Bet Superligi. Okupljanju na Džaizkoin areni, brifingu sa novim trenerskim timom, pozdravljanju sa najvernijim navijačima i treningu na Atletskom stadionu, prisustvovala su 22 fudbalera.

Izabrane vesti

Zbog bolesti su odsustvovali golman Filip Kljajić i novajlija Miloš Filipović, dok povratnik Numan Kurdić treba da odradi administraciju pre dolaska na pozajmicu iz Molenbeka. Njihov dolazak najavljen je za dan ili dva.

Stanković je u Novom Pazaru poslednji put bio pre nešto više od tri godine. Tada je sedeo na klupi Metalca, a u prvoligaškom okršaju nadmudrio ga je kolega sa suprotne strane Darko Tešović.

"Nekih šest meseci posle te sezone, kada je Metalac ušao u Superligu, desila se prva konekcija sa čelnicima Novog Pazara. Imao sam tada neke druge životne prioritete. Ja ne živim u Srbiji već tri, četiri godine, ali ovde sam se školovao, završavao licence i pre toga igrao fudbal. Kontakt sa Pazarcima obnovljen je pre 10 ili 15 dana. Hvala im što su se setili. Iskreno, nisam se nešto reklamirao. Planirao sam da o poslu razmišljam tek posle Nove godine", priznaje Stanković.

U njegovom timu su prvi pomoćnik Miljan Đurović i kondicioni trener Aleksandar Ilić, koji će po pitanju fizičke pripreme imati još jednog saradnika sa bogatim internacionalim iskustvom. O golmanima će i dalje brinuti Suad Prtinac.

"Treneri koji su me do sada pratili u karijeri su preko, uglavnom. Znam kako je ovde. Radio sam u tri, četiri grada u Srbiji, a uslovi u Novom Pazaru su jako dobri. Ne laskam, dovodio sam tu ekipe, pa mi je poznato kakva je publika i atmosfera. Došao sam pre dva dana. Živo je dosta, u odnosu na male sredine. To mi se dopada. Fudbal se igra zbog navijača i tih lepih stvari, kakve su se desile Pazaru u prethodnih šest meseci. Cilj je jasno postavljen i blizu smo da ga ostvarimo. Ovo je veliki izazov. Ne bih se prihvatao posla da sumnjam. I za mene je to podstrek za nešto još bolje, za iskorak u karijeri. Došao sam zbog rezultata. Biće teško, ali raspored je dobar. Imamo kući TSC i niški Radnički na startu proleća. Pobede bi bile idealna režija za navijače, ali i za neki naš ambijent", ceni 41-godišnji stručnjak.

Prvom Stankovićevom treningu prisustvovali su golmani Lazar Slavković i Almin Kahrimanović, kao i defanzivci Periša Pešukić, Slobodan Rubežić, Milan Joksimović, Filip Jović i Vahid Zimonjić.

Radili su i vezisti Stefan Lončar, Miljan Momčilović, Semir Alić, Danko Kiković, Sead Islamović, Petar Đuričković, Miloš Mijić, Nenad Gavrić, Nikola Bogdanovski, Mustafa Mujezinović, Bojica Nikčević i Mitar Ergelaš, te napadači Andrija Majdevac, Slobodan Stanojlović i Ibrahim Fijuljanin.

"Kada govorimo o igračkom kadru i mojoj fudbalskoj filozofiji, dosta toga se poklopilo. Preklapaju se situacije. Ja sam u Radničkom iz Niša svojevremeno zamenio Vladimira Gaćinovića, takođe je i Radoslav Batak bio ovde i tamo. Sve se vrti. To je neka karma. Dosta ovih igrača znam. Potrebni su mi za ono što želim. Sigurno je da ćemo neke stvari da nadomestimo. Ako je nešto bilo dobro, a bilo je, ne treba puno menjati. Ipak, moramo da se nadogradimo, da budemo efikasniji i direktniji. Mislim da imamo materijala, kako bismo bili još bolji u nastavku prvenstva", ocenio je Stanković.

Novi Pazar je angažovao trojicu novajlija, a ostao je bez dvojice, od kojih je Kur Gai Kur jesenas statirao.

"Otkako smo ostvarili kontakt, ljudi iz kluba i ja smo u stalnoj komunikaciji. Želeo sam da poboljšamo konkurenciju na nekim mestima u timu. Možda dovedemo igrača na još jednoj poziciji, a ostalo zavisi od eventualnih odlazaka. Dobro je da se desilo nešto što ranije nije bilo praksa, s obzirom da se dešavalo da ode 10 i dođe 10 igrača. Lakše je treneru. To je kvalitet više", zaključio je na prvom obraćanju medijima novi trener Plavih Aleksandar Stanković.


tagovi

Aleksandar Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara