©Star Sport
©Star Sport

Pazarci pred Radnički iz Niša: Nisu ništa manje kvalitetniji od TSC-a

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.02.23. | 16:27

"Fudbalske filozofije Žarka Lazetića i Nenada Lalatovića su totalno različite, tako da je i naša priprema drugačija. I tokom priprema u Turskoj imali smo po kvalitetu slične rivale sa suprotnim stilovima, na šta smo znali da odgovorimo", kaže Aleksandar Stanković

Novi Pazar je jesenas protiv Radničkog u Nišu odigrao jednu od najboljih utakmica na strani nekoliko godina unazad i slavio sa 3:1. Probaće Plavi da protiv istog rivala ponove blistavo izdanje i u 21. kolu Mozzart Bet Superlige (nedelja 16.00, Arena Premium 3) i iz vezanih domaćinstava na startu drugog dela prvenstva upišu maksimalnih šest bodova.

Strateg Pazaraca Aleksandar Stanković veli da su svi u klubu čvrsto na zemlji posle važnog trijumfa nad TSC-om (2:1). Od svojih momaka traži da se ponavljaju iz kola u kolo i veruje da je uspeh protiv snažnog kolektiva iz Bačke Topole dobar zamajac za više i bolje, kao i da predstavlja recept kako ekipa treba da se ponaša. Megdan s poslednjim klubom u kojem je radio pre Novog Pazara očekuje s velikim nestrpljenjem.

Izabrane vesti

"Ima izmena kod njih u odnosu na period kad sam bio u Nišu, ali ostala su tri-četiri igrača, koja im i u ovom trenutku donose kvalitet. Tu najpre mislim na kapitena Aleksandra Pejovića, jednog od njihovih najboljih igrača, kao i na Miljana Škrbića. Iza njega je jako težak period, ali vratio se na pravi način – golom za pobedu. Iskreno mi je drago zbog tog momka, poseduje lep kvalitet. Nišlije su sve vreme pričali da žele da dopune selekciju i dođu do plej-ofa. Dopunili su je, pa su konkurentna ekipa, po imenima jako kvalitetna. Radi se o kvalitetu ništa manjem od TSC-a", ceni Stanković.

Mladi trener ističe da je neophodno de se njegovi izabranici kvalitetno pripreme i da nastave da veruju u to što rade. Pohvalno se izrazio o učinku na treninzima u teškim vremenskim uslovima. Nada se najboljem, a očekuje drugačiji sadržaj u odnosu na duel sa TSC-om.

"Fudbalske filozofije Žarka Lazetića i Nenada Lalatovića su totalno različite, tako da je i naša priprema drugačija. I tokom priprema u Turskoj imali smo po kvalitetu slične rivale sa suprotnim stilovima, na šta smo znali da odgovorimo. Po pitanju neophodne energije i htenja, tu je već sličnost sa prethodnom utakmicom neuporedivo veća", smatra Stanković.

Domaćin će biti slabiji za pouzdanog "bonus" vezistu Miljana Momčilovića, koji pauzira zbog žutih kartona. Pod znakom pitanja je nastup još nekoliko tokom sedmice bolesnih prvotimaca, poput Miloša Mijića i Nenada Gavrića. Rezervisti su, ipak, uradili veliki posao protiv TSC-a.

"Role momaka sa klupe u trijumfu nad TSC-om ne zadaju mi glavobolju po pitanju startera, nego me muči činjenica da zbog bolesti i prehlada tek danas imam sve igrače na broju. Nadam se da će do utakmice svi biti u pogonu, osim Momčilovića. Od stanja u kojem budu igrači zavisiće i eventualne promene u sastavu. Stvarno imamo oko 20 jednako kvalitetnih fudbalera. Naravno da svako na neki način nedostaje, ali na meni je da to kao trener nadomestim. Sigurno je da će u sprovođenju nekih taktičkih stvari biti problema, ali ne i u našem opredeljenju. I ovu utakmicu igraćemo za gol više. Idemo na pobedu", kaže Stanković.

Mladi napadač Slobodan Stanojlović mogao bi kao bonus da uskoči u tim

"Sledi jako teška utakmica. Nišlije su veoma kvalitetne, sa dosta dobrih igrača. Odlično se spremamo. Na svakom treningu prisutna je maksimalna posvećenost svih igrača i članova stručnog štaba. To nam daje vetar u leđa i dodato motiviše da u nedelju pokažem šta znamo. Mnogo verujem u našu ekipu. Verujem da ćemo pobediti", optističan je Stanojlović.

Priznaje da mu mnogo znači gol za pobedu nad TSC-om i da pozitivno utiče na samopouzdanje, kao i da ekipu na svim nivoima jača način na koji je osvojen ceo plen na takmičarskoj premijeri u 2023. godini.

"Svaki gol me raduje. Ovaj poslednji je malo specifičan jer sam ga dao klubu s kojim imam ugovor, ali ja volim da dajem golove protiv koga god da igram. Trudiću se da svakog minuta na terenu pružim maksimum, da pomognem klubu i popravim statistiku. Kada ekipa gubi i načini preokret u poslednjih 20 minuta, to znači da je mentalno i fizički dominantna u odnosu na protivnika. Pokazali smo karakter pobednika. Dobro se završilo", zaključio je Stanojlović.


tagovi

Aleksandar Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara