Pejdž održao reč - bez iznenađenja na spisku: Bejl i Remzi predvode Vels na prvom SP posle 64 godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.22. | 20:31

Poznato kojih 26 velških igrača će otputovati za Katar

Selektor Velsa Rob Pejdž najavio je da na konačnom spisku putnika za Katar neće biti iznenađenja i neočekivanih imena. I tako je i bilo. Večeras je selektor Zmajeva obelodanio snage za koje se opredelio, a imajući u vidu da su se među njima našle prve zvezde na čelu sa Geretom Bejlom i Aronom Remzijem, potvrđene su ranije najave i otklonjene eventualne dileme.

Pejdž je saopštio spisak igrača za prvu planetarnu smotru od 1958. godine iz svog rodnog grada Tejlorstauna, a glavna bojazan lokalne javnosti bila je da li će Bejl biti zdravstveno na nivou da pomogne saigračima. Kako se hitri ofanzivac našao na spisku jasno je da su procene lekarskog tima da će fudbaler Los Anđelesa biti u prilici da pomogne saigračima. ojazan je postojala po pitanju povrede Džoa Alena, ali se i on našao na spisku.

Izabrane vesti

Eventualne dileme postojale su po pitanju golmana među kojima mesta nije bilo za Toma Kinga ispred kojeg je prednost dobio Adam Dejvis, dok se u javnosti pominjalo da bi šansu mogli da dobiju golobradi talemnti Luk Heris i Džordan Džejms, koji se ipak nisu izborili za poverenje i mesta među 26 najboljih.

Podsetimo, Vels se nalazi u Grupi B, sa Engleskom, Iranom i Sjedinjenim Američkim Državama, a prvu utakmicu će odigrati 21. novembra protiv SAD.

SPISAK REPREZENTATIVACA VELSA

Golmani: Vejn Henesi (Notingem Forest), Deni Vord (Lester), Adam Dejvis (Šefild Junajted).

Defanzivci: Ben Dejvis (Totenhem), Ben Kabango (Svonsi), Tom Lokjer (Luton), Džo Rodon (Ren), Kris Mefam (Bornmut), Itan Ampadu (Specija), Kris Ganter (AFC Vimbldon), Neko Vilijams (Notingem Forest), Konor Roberts (Barnli).

Vezni: Sorba Tomas (Hadersfild), Džo Alen (Svonsi), Metju Smit (MK Dons), Dilan Luit (Dandi Junajted), Heri Vilson (Fulam), Džo Morel (Portsmut), Džoni Vilijams (Svindon), Aron Remzi (Nica), Rubin Kalvil (Kardif).

Napadači: Geret Bejl (Los Anđeles), Kifer Mur (Bornmut), Mark Heris (Kardif), Brenan Džonson (Notingem Forest), Den Džejms (Fulam).


tagovi

Katar2022Fudbalska reprezentacija Velsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara