Nejmar (©Reuters)
Nejmar (©Reuters)

Pele iz bolničke postelje moli Nejmara da se ne oprašta od Brazila: Nastavi da nadahnjuješ milione

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.12.22. | 13:53

“Rekord sam postavio pre gotovo 50 godina i sve do sada niko mu se nije približio. Dečko, ti si uspeo”, napisao je Kralj fudbala

Krajem meseca novembra Pele je ponovo hospitalizovan, iako je njegova ćerka Keli Nasimento rekla da je stanje stabilno, ubrzo su se pojavile informacije da je primljen na palijativnu negu. Kao i mnogo toga vezanog za najvećeg brazilskog fudbalera, i zdravstveno stanje je pod velom misterije.

Ipak, očigledno da Kralj fudbala nije kritično, dok iz bolničke postelje pruža podršku reprezentativcima Brazila i ima reči utehe. Iz bolnice u Sao Paulu ima poruku za Nejmara, koji razmišlja da se oprosti od državnog tima. Poraz od Hrvatske u četvrtfinalu Mundijala mogla bi biti kap koja je prelila čašu…

Izabrane vesti

Pele misli da bi Nejmar trebalo još jedanput da razmisli, da pusti da mu se glava ohladi i ne lomi preko kolena.

"Nastavi da nas inspirišeš, a ja ću podizati šake u vazduh za svaki gol koji koji postigneš, kao što sam radio i u svakoj utakmici u kojoj si bio na terenu", napisao je Pele iz bolničke postelje i dodao:

"Gledao sam te kako odrastaš, navijao za tebe svaki dan i sad napokon mogu da ti čestitam zbog izjednačenja mog broja golova postignutih za Brazil. Obojica znamo da je to puno više od samog broja. Naša dužnost kao sportista je da inspirišemo kolege, sutra novu generaciju i sve one koji vole naš sport".

Nejmar je u produžetku protiv Hrvatske postigao 77. gol za Brazil, doveo je južnoameričku selekciju nadomak prozora, ali je napadački tandem zagrebačkog Dinama spasao svetskog vicešampiona. I onda – penali. A, kada do njih dođe Hrvati ne gube.

"Nažalost, ovo i nije najsrećniji dan za nas, ali ti ćeš zauvek biti inspiracija onima koji dolaze. Što više vreme prolazi, to je zaostavština veća. Rekord sam postavio pre gotovo 50 godina i sve do sada niko mu se nije približio. Dečko, ti si uspeo”.

Pele je tri puta donosio “boginju” u domovinu. Nejmar nijednom. Mundijal u Kataru je, možda, bio i poslednja prilika da to učini, ako ne odluči da posluša brazilsku ikonu i za četiri godine na prvenstvu u Americi, Kanadi i Meksiku povede Selesao.

"Ti znaš, kao što i ja znam, da ne postoji broj koji može nadmašiti sreću igranja za našu zemlju. Imam 82 godine i nakon toliko vremena nadam se da sam te inspirisao da dođeš ovako daleko. Više od toga, nadam se da će tvoj uspeh nadahnuti milione koji te prate da pokušaju da naprave ono što je naizgled nemoguće”, napisao je Pele na društvenim mrežama posle poraza Brazila od Hrvatske u četvrtfinalu.



tagovi

Katar2022NejmarPeleFudbalska reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara