Pele i Mbape (Reuters)
Pele i Mbape (Reuters)

Pele odgovorio Mbapeu: Prijatelju, radujem se da te vidim kako obaraš još mojih rekorda

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.12.22. | 01:42

Prvobitno je Mbape pre šest dana putem društvenih mreža pozvao pratioce da se mole za fudbalsku legendu

Igra Kilijan Mbape maltene savršen Mundijal i već sada nagoveštava da će ući u klub najvećih fudbalera koji su ikada igrali na svetskim prvenstvima. Dok fudbalske veštine i klasu niko ne sme da mu spori, mnogima se ne dopada njegova arogancija na terenu, ali Mbape je bio jedan od prvih koji je posle vesti o pogoršanju Peleovog zdravstvenog stanja javno poslao poruku podrške legendi svetskog fudbala.

Pre nešto manje od nedelju dana, dan pred utakmicu osmine finala u kojoj je sa dva prelepa gola slomio Poljake, francuski reprezentativac je na svom tviter profilu napisao: "Molimo se za kralja" i označio Pelea.

Izabrane vesti

Narednog dana, sa dva gola protiv Poljske srušio je rekord 82-godišnjeg Brazilca i postao prvi fudbaler koji je postigao devet golova na svetskim prvenstvima pre nego što je navršio 24 godine.

Šest dana otkako je svoje pratioce pozvao da se mole za legendu, usledio je Peleov odgovor.

"Hvala ti prijatelju, radujem se da te gledam kako obaraš još neki od mojih rekorda na ovom Svetskom prvenstvu!"

Ima jedan zanimljiv koji bi Kilijan mogao da napadne, pod uslovom da se Francuska nađe u finalu planetarne smotre. Naime Pele, zajedno sa Vavom, Džefom Herstom i Zinedinom Zidanom ima tri pogotka u finalima svetskih prvenstava. Mbape za sada ima jedan, onaj od pre četiri godine protiv Hrvatske u pobedi 4:2.


tagovi

Kilijan EmbapePeleKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara