Raul Gonzalez Blanko i Maks Alegri (©AFP, ©Reuters)
Raul Gonzalez Blanko i Maks Alegri (©AFP, ©Reuters)

Perez skratio listu želja na dva imena: Raul ili Alegri umesto Zidana

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.02.21. | 22:17

Odluka pada do leta...

Priprema polako teren Florentino Perez za lansiranje novog talasa u Madridu, a ako sve bude išlo po planiranom prva meta leta biće Kilijan Mbape, čime bi se nastavila realizacija projekta "Galaktikosi 3.0". Prema svim dostupnim informacijama u ovom trenutku, nastavak renoviranja Blankosa teći će sa drugim trenerom, pošto su šanse da Zinedin Zidan ostane na čelu stručnog štaba po završetku sezone minimalne.

Štaviše, radio Marka je u finišu januarskog prelaznog roka objavio vest da je odluka o Zidanovom odlasku iz Madrida već doneta i da će trostruki uzastopni osvajača Lige šampiona i prvak Španije otići sa klupe Blankosa kada se bude spustila zavesa na ovu sezonu. Razloga je više nego dovoljno. Real Madrid igra ispod svih očekivanja i sa deset bodova zaostatka za gradskim rivalom Atletikom potrebno je čudo da se dogodi da bi ekipa Dijega Simeonea izgubila titulu. Posle nedavnog šokantnog ispadanja iz Kupa Kralja od Alkojana Zidan je prihvatio krivicu za eliminaciju i već tada najavio razgovor sa klupskom upravom o daljim potezima. Ishod tog razgovora vrlo bi lako mogao da bude povezan sa najavom radija Marke...

Izabrane vesti

To ostavlja prostor za diskusiju o novom šefu stručnog štaba, a najuticajniji radio u Španiji Kadena Ser tvrdi da će to biti trka udvoje. Odnosno da će se koplja lomiti između legendarnog napadača Blankosa Raula Gonzaleza Blanka i Masimilijana Alegrija.

Raul se poslednje dve i po godine bavi trenerskim poslom u Realovoj školi. Od avgusta 2018. do leta naredne godine vodio je kadete, da bi onda postao trener Kastilje umesto Manola Dijaza koji je godinu dana menjao Santijaga Solarija kada je prešao u prvi tim. Ako bi se Perez odlučio za Raula postao bi treći stručnjak u poslednjih koji je preko mlađih kategorija stigao do prvog tima, odnosno posle Zidana i Solarija. Njegova Kastilja se trenutno nalazi na petom mestu Grupe 5 treće lige Španije sa skorom 4-3-3.

Alegri će junu zvanično biti dve pune godine bez posla, možda i previše za čoveka koji se naosvajao pehara sa Milanom i pogotovo Juventusom. Njegovo ime se dovodilo u vezu tokom poslednjih godinu i po dana sa nekoliko klubova, bio je nakratko i kandidat za naslednika Frenka Lamparda u Čelsiju, a onda je Italija počela da bruji o vezi sa Romom.

Bilo je dosta spekulacija na tu temu posle razdora na relaciji između Paula Fonseke i tek ražalovanog kapitena Edina Džeka, pričalo se čak i da je postavljen ultimatum “jedan ili drugi“ od strane portugalskog stručnjaka, ali se na kraju sve završilo oduzimanjem trake napadaču iz Bosne i Hercegovine.

I dalje Alegri čeka svoju šansu da se vrati na veliku scenu, a možda će to biti baš u Real Madridu. Kraljevskom klubu bi doneo iskustvo na najvećoj sceni kao trener šampionskog pedigrea, ali je Raul ipak legenda kluba i miljenik navijača, a uz to mu je Realova filozofija i te kako bliska. S Alegrijem bi se verovatno dosta toga promenilo. Svakako je pred Perezom dosta vremena da donese konačnu odluku.



tagovi

Raul GonzalesMasimilijano AlegriReal MadridZinedin Zidan

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara