Perišić i zvanično: Konte počeo da kocka tim za iduću sezonu

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 17:02

Ugovor na dve godine, plata 6.000.000 evra...

Od najave do realizacije jedva da je prošlo 72 sata - Antonio Konte obezbedio je prvo pojačanje za iduću sezonu. Paraf na ugovor sa Totentemom stavio je hrvatski internacionalac Ivan Perišić (33).

Kako je i bilo najavljeno sporazum je zaključen na dve godine, a doskorašnji fudbaler Intera će po godini inkasirati oko 6.000.000 evra.

Izabrane vesti

Milanski klub je prethodnih nedelja uglavnom bio neodlučan, dosta odugovlačio s pregovorima, zatim nudio jednogodišnji ugovor sa značajnom manjim primanjima od postojećih (5.000.000 evra), na šta Hrvat kao jedan od najvažnijih igrača u ekipi nije želeo da pristane.

Uvidevši ozbiljnost situacije i ozbiljne namere Totenhema Bepe Marota je popustio, ponudio nastavak saradnje po istim uslovima, ali Perišić je u to vreme već uveliko bio u pregovorima sa Englezima.

Štaviše, njihova ponuda bila je za čitav 1.000.000 veća.

Kako navode ostrvski mediji za Hrvata nije to bio jedini tas na vagi. Period u Interu pod Konteom upamtio je po dobrom. Italijanski stručnjak spustio ga je poziciju ving beka, ovaj se tu odlično snašao i bio jedan od najboljih u pohodu na prošlosezonski skudeto.

Tokom nedavno završene sezone na Perišićevoj poziciji dejstvovali su Serhio Regilon i Rajan Sesenjon. Njih dvojica zajedno imali su učinak od dva gola i pet asistencija, što očito nije zadovoljilo Kontea, pre svega u ofanzivnom smislu.

Ivan Perišić je prvo pojačanje Pevaca za iduću sezonu, a kako dolazi bez obeštećenja jasno je da Konte još nije počeo da troši onih 180.000.000 evra koliko mu je uprava spremila za letnju pijacu.


tagovi

Ivan PerišićLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara