(©Reuters)
(©Reuters)

Pet komada Lajpcigu, pa tri Barnliju – mart je mesec Erlinga Halanda

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.03.23. | 20:36

Siti lagano do polufinala FA Kupa – 6:0

Izgleda da je odluka Pepa Gvardiole da zameni Erlinga Halanda pre kraja utakmice protiv Red Bul Lajpciga bila ispravna. Ljutio se Norvežanin što nije ostao da igra do kraja, da postigne još neki posle pet golova koje je dao, ali je taj bes ispravno usmerio: sačuvao ga je za Barnli u četvrtfinalu FA kupa.

Posle „petarde“ koju je bacio u mrežu Crvenih bikova u Ligi šampiona, norveški „Robokap“ je postigao het-trik na poslednjem frontu na kojem je zaigrao ove sezone – 6:0.

Izabrane vesti

Jedino Haland nije uspeo da se upiše u utakmici Superkupa Engleske. U Premijer ligi i Ligi šampiona je ispaljivao rafalnu paljbu, dao je jedan gol u dve utakmice u Liga kupu, a evo večeras, u drugom nastupu u sezoni u FA kupu bio je trostruki strelac.

Sve kada se sabere, noćna mora za golmane iz Norveške došla je do zbira od 42 gola na 37 utakmica za Mančester siti od početka takmičarske godine. Ni ovog puta Haland nije ostao na terenu do kraja, izašao je iz igre u 63. minutu. Gvardiola da se ponada da je ponovo ljut, pa da jednako „sprži“ i Liverpul u prvom narednom kolu posle reprezentativne pauze.

Barnli nije imao sreće da pogodi pravi trenutak za okršaj sa Građanima. Gvardiolinom timu samopouzdanje para nebo posle pobede od 7:0 nad Lajcigom u Ligi šampiona. Može makar da se pohvali da je prošao bolje od nemačkog predstavnika u elitnom kupu.

Ugodno veče imao je i Hulijan Alvarez. Argentinski „Pauk“, koji je pre neki dan potpisao novi petogodišnji ugovor sa Sitijem, bio je večeras dvostruki strelac, a bio je i asistent kod prvog Halandovog gola.

Upisao se u strelce i mladi Kol Palmer, kojem je to četvrti pogodak u seniorskom timu Mančester sitija.

FA KUP - ČETVRTFINALE

Subota

Mančester Siti - Barnli 6:0 (2:0)

/Haland 32, 35, 59, Alvarez 62, 73, Palmer 68/

Nedelja

13.00: (1,70) Šefild Junajted (3,60) Blekburn (5,40)

15.15: (1,15) Brajton (8,50) Grimsbi (15,0)

17.30: (1,48) Mančester Junajted (4,40) Fulam (6,75)

***kvote su podložne promenama


tagovi

FA kupMančester Sitibarnli

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara