Petak u Seriji A: Zagrevanje Milana i Napolija za Ligu šampiona, Inter ni na nebu ni na zemlji

Vreme čitanja: 6min | pet. 07.04.23. | 13:47

Favoriti mešaju karte

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Italijanski timovi koji su i dalje u Ligi šampiona silaze večeras na teren protiv timova koji se nalaze na korak do ostvarenja osnovog cija: opstanka u Seriji A. Na papiru Milan bi trebalo da ima najlakši zadatak, između ostalog i jer Empoliju nedostaje najbolji igrač golman Vikario. Napoli ne želi ništa da riskira posle poraza od Milana i večeras će igrati u najjačem mogućem sastavu dok je za Inter gostovanje u Salernu poprimilo dramatične razmere posle tri uzastopna poraza u šampionatu

Izabrane vesti

SALERNITANA – INTER (17.00)

Inter je došao u Salerno ispraćen sa tri vrlo indikativne priče. Italijanski dnevnik „Il Sole 24 Ore“ (italijanska verzija Fajnenšal Tajmsa) je objavio da je barheinski Investkorp ozbiljno zainteresovan da kupi klub od Žangovih. Posle Ujedinjenh Arapskhi Emirata, Katara i Saudijske Arabije i Bahrein želi da ima svoj veliki fudbalski tim u Evorpi. Još jedan signal dominacije bogatstva petromonarhija iz Persijskog zaliva u evropskom fudbalu.

S druge strane, dolaze glasine da smo sve bliži momentu kada će Suning morati da proda Inter. Naime, pozajmica „Oaktree“ ističe u maju sledeće godine. Reč je o cifri od oko 300 miliona evra (glavnica plus kamata) koju Žangovi nemaju da vrate. Istovremeno, za dve nedelje vlasnici Intera će se naći na optuženičkoj klupi u Hong Kongu i Milanu jer ih je China Construction Bank tužila za dug od 300 miliona evra.

Istovremeno, uprava kluba je saopštila treneru Simoneu Inzagiju i igračima Intera da su svi produžeci ugovora, uključujući i one dogovorene, stavljeni na čekanje, odnosno sve dok ne bude bio obezbeđen plasman u Ligu šampiona. To praktično znači da će Čalhanoglu, Džeko, De Fraj i Bastoni morati da sačekaju. Bez učešća u najvažnijem takmičenju i pod uslovom da klub ostane u rukama Žangovih Inter će morati da prepolovi iznos plata koji garantuje igračima. Podsetimo, u ovoj sezoni Inter ima najskuplji park igrača (košta 130 miliona evra), posle Juventusa u Seriji A.

17.00: (7,50) Salernitana (4,40) Inter (1,50)

Inzagi je došao sa nekoliko neduomica na gostovanje Salernitani koja nije izgubila nijednu utakmicu u poslednjih pet kola, četiri remija i pobeda. Kuriozitet je da je Inter osvojio manje bodova od Salernitane u poslednjih pet kola budući da je ostvario samo jednu pobedu i četiri poraza.

Međutim, više od poraza, zabrinjava drugi podatak: Inter nije postigao gol iz igre više od 500 minuta. Posle utakmice sa Lečeom u Seriji A, Nerazuri su zatresli samo dva puta mrežu i to sa bele tačke. U celoj 2023. godini Inter ima prosek od samo jednog gola po meču, prosek timova koji se bore za opstanak. Takođe, Inter od januara ne zna za pobedu u gostima, bez obzira da li je reč o mečevima Serije A, Lige šampiona ili Kupa Italije.

--------------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

pogodi bilo koji tip 1,30 i više sa utakmice MONAKO – PARTIZAN MOZZART BET

---------------------

To objašnjava zašto Inzagi još uvek nije odlučio kako će izgledati njegov napad večeras. U igri su sva četvorica napadača budući da milanski tim čeka sledeće nedelje meč sa Benfikom u Ligi šampiona. Osim napada, nedoumice su prisutne i u veznoj liniji. Brozović je van forme i ideje mu nisu najbistrije tako da neće biti iznenađenje da u odsustvu Čalhanoglua večeras vidimo Aslanija u režijskoj kabini. I u odbrani je otvoreno pitanje između Bastonija i Ačerbija jer bi Inzagi mogao da odmori igrač Lacija na pozajmici u Interu sa susret u Ligi šampiona.

Podsetimo, osim Čalhanoglua, Inter ne može da računa na Škrinjara (povreda) i D‘Ambrozija (kartoni). Salernitana ima četvoricu igrača van stroja zbog povreda: Crnigoj, Facio, Mađore i Macoki.

Pažnja na podatak da Salernitana i Inter nisu nikada remzirali: pet pobeda Intera i dve Salernitane. Istovremeno, Granate iz Kampanje su omiljena žrtva Lautara Martineza. Na tri prethodna meča Argentinac je postigao pet golova. U Seriji A samo je Kaljariju dao više golova nego Salernitani.

SALERNITANA 3-4-2-1: Očoa – Daniliuc, Đomber, Pirola – Smbia, Kulibali, Viljena (Bohinen), Bradarić – Kandreva, Kastanos (Pjontek) – Dia

INTER 3-5-2: Onana – Darmjan, De Fraj, Ačerbi (Bastoni) – Dumfris, Barela, Brozović (Aslani), Mhitarjan, Gosens (Dimarko) – Lukaku, Lautaro (Džeko)

LEČE – NAPOLI (19.00)

Lučano Spaleti ne želi ništa da prepusti slučaju i nema nameru da taktizira pred meč sa Milanom u Ligi šampiona. Njemu i njegovim igračima je potrebna pobeda kako bi što pre izbrisali gorak ukus posle debakla na Mardoni prošlog vikenda.

U ovoj sezoni samo su Fjorentina i Inter uspeli da izbegnu poraz na domaćem terenu od Napolija. Ali, Leće može da se pohvali da je uz Milan i Lacio, jedini tim koji je zaustavio Azure na Maradoni u ovom šampionatu.

19.00: (4,70) Leče (3,50) Napoli (1,80)

Ako je Napoli naoštren zbog poraza od Milana, Leče je još više motivisano da prekine seriju od pet uzastopnih poraza u prvenstvu. Za Baronea je posebno problematična činjenica da njegovi igrači nisu postigli nijedan gol posle trijumfa u Bergamu pre mesec i po dana.

Leče je odlično krenuo na stadionu Via del Mare u 2023. godini pobedom nad Lacijom, ali to je bio i poslednji uspeh na domaćem terenu. Od tada, tri poraza i dva remija.

---------------

Sve utakmice italijanske Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

Viktor Osimen je ostao u Napulju. Nigerijac forsira oporavak kako bi bio na raspolaganju sledeće nedelje za okršaj sa Milanom. Umesto njega će najverovatnije igrati od prvog minuta Raspadori. Više je nego sigurno da ćemo videti štafetu između Raspadorija i Simeonea.

Lobotka i pored slabije predstave protiv Milana, Benaser mu nije dao oko da otvori, će dirigovati igrom Azura a jedina nedoumica u veznom redu je između Elmasa i Zjelinskog. Postoji i mala šansa da Huan Žesus odmori Kima ako Spaleti proceni da je reprezentativcu Južne Koreje potreban mali predah.

Pažnja na podatak da je Napoli u 21. veku uvek davao golove Lećeu. Na poslednjih 12 susreta, Azuri su u proseku davali dva gola timu iz Pulje koji je poslednjih put završio meč sa sačuvanom mrežom protiv Napolija 1997. godine.

LEĆE 4-3-3: Falkone – Džendri, Baskiroto, Umtiti, Galo – Gonzalez, Hjulmand, Maleh – Udin, Sise, Di Frančesko

NAPOLI 4-3-3: Meret – Di Lorenco, Rahmani, Kim, Mario Rui – Angisa, Lobotka, Elmas – Lozano, Raspadori, Kvarachelija

MILAN - EMPOLI (21.00)

Pobeda nad Napolijem je povećala apetite Milana u Ligi šampiona. Do prošle nedelje u Milanelu je apsolutnu prioritet bila Serije A, od nedelje veče Istanbul ne izgleda tako nedostižno kao pre šest dana.

U tom kontekstu treba posmatrati najavljene promene u formaciji Milana. Žiruu je zbog njegovih godina potreban mali predah, Rafa Leao nije sto posto fit i Pioli ne želi da ga riskira više nego što ne mora, Dijaz i Krunić su bili izuzetno važni za trijumf na Maradoni i šef stručnog štaba ih želi odmorne, orne i spremne da „oru“ teren San Sira od prvog sudijskog zvižduka protiv Napolija. Dakle, velika je verovatnoća da vidimo napad Milana u, do sada, neviđenom izdanju. Origi sa Rebićem, Pobegom i Salemekersom iza leđa.

Interesantno je da su oba večerašnja rivala prekinuli prethodnog vikenda seriju mečeva bez pobede, kao i da je Empoli jedinu pobedu na gostovanjima u 2023. godini ostvario upravo na San Siru protiv Intera. Milan u 2023. godini nije bio mnogo ubedljiv na San Siru: na šest mečeva je ostvario samo dve pobede, uz dva poraza i dva remija.

U timu Rosonera neće biti Ibrahimovića i Kalulua dok je Empoli mnogo više oslabljen izostankom najboljeg igrača, golmana Vikarija (povreda) kao i Akpe Akproa (povreda) i Tonelija (kartoni).

Milan je pobedio Empoli na poslednja četiri okršaja u Seriji A. Ipak, treba imati u vidu da su Toskanci jedine tri pobede nad Rosonerima u istoriji ostvarili na San Siru, poslednju pre šest godina.

MILAN 4-2-3-1: Menjan – Kalabrija, Tšau, Tomori, Ernandez – Benaser, Tonali – Salemekers, Pobega, Rebić (Leao) – Origi (Žiru)

EMPOLI 4-3-1-2: Perisan – Ebuehi, Ismajli, Luperto, Parizi – Facini, Marin, Bandineli – Baldanci – Kaputo, Satrijano (Kambijagi)

SERIJA A - 29. KOLO

Petak

17.00: (7,50) Salernitana (4,40) Inter (1,50)

19.00: (4,70) Leče (3,50) Napoli (1,80)

21.00: (1,40) Milan (5,00) Empoli (9,00)

Subota

12.30: (2,15) Udineze (3,50) Monca (3,70)

14.30: (1,45) Fjorentina (4,60) Specija (8,50)

16.30: (1,70) Atalanta (3,80) Bolonja (5,60)

16.30: (2,40) Sampdorija (3,35) Kremoneze (3,25)

18.30: (3,10) Torino (3,05) Roma (2,50)

18.30: (2,70) Verona (3,05) Sasuolo (2,80)

20.45: (2,80) Lacio (3,05) Juventus (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AInterSalernitanaMilanEmpoliLečeNapoli

Obaveštavaj me

Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara