©FK Partizan
©FK Partizan

Petrić o datumu večitog derbija: Tragedija je da dva kluba ne mogu da se dogovore oko termina utakmice

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 15:26

Strateg Partizana otkrio očekivanja pred put u Suboticu, ali se osvrnuo i na pitanje termina utakmice 24. kola

Partizan će sutra od 17 časova gostovati Spartaku sa ciljem da između dva evropska duela sa Šerifom popravi utisak na domaćoj pozornici gde je u prethodnom kolu pretrpeo debakl od novosadske Mladosti (0:4). Susret u Subotici predstavljaće za crno-bele priliku da na megdanu rivalu koji u prva dva prolećna kola nema osvojen bod održe korak u odnosu na lidera Crvenu zvezdu, a Gordan Petrić je pred put na sever Srbije istakao da je pred njegovim timom težak zadatak.

Izabrane vesti

"Ulazimo u ritam četvrtak-nedelja i nadam se da ćemo ostati duže u njemu. Igramo protiv ekipe koja je izgubila oba meča. Protiv Čukaričkog su možda mogli da uzmu i bod. Idemo Spartaku posle Evrope i nadam se da su igrači spremni za ono šta nas čeka. Sve ekipe imaju kvalitet svi se bore za neko mesto. Spartak za opstanak. Iskusni su i navikli da igraju ovakve mečeve", rekao je šef stručnog štaba Partizana.

Petrić se ovom prilikom osvrnuo i na polemiku večitih rivala oko termina odigravanja derbija zakazanog za 24. kolo.

"Ne znam pravilnik, ali ono što mogu da vidim jeste da su se dva kluba javila. Ako Zvezda i Partizan odlučuju nikad se neće dogovoriti. To je tragedija, da dva kluba ne mogu da se dogovore oko jednog trenima. Ako Zajednica odlučuje, onda treba da kažu i gotovo. Nama znači jedan dan duže odmora, to je normalno, da se odmore. Ali to će možda da se desi Zvezdi sledeće godine. Ako budem sledeće godine i ako se slično desi, rekao bih da izađemo u susret ekipi koja je imala manje odmora. Ako ide u krug, nikad se Zvezda i Partizan neće dogovoriti. Ukoliko već ne mogu, onda postoji pravilnik i zna se šta sledi posle toga. Ako treba da igramo u sredu, igraćemo, ukoliko treba u četvrtak, igraćemo. Moramo da izađemo. Slično je bilo u Kruševcu. Ko odlučuje? Sudija ili neko tamo. Ako sudija odlučuje, onda nema šta da se čeka", kazao je Petrić.

MOZZART BET SUPERLIGA - 22. KOLO

petak

Mladost - Vojvodina 1:1 (0:1)

/Traore 34 - Mirić 78/

Kolubara - Voždovac 1:0 (0:0)

/Vasiljević 79/

subota

Radnički Niš - Radnik 0:0

Crvena zvezda - Čukarički u toku

17.00: (2.55) Napredak (3.15) Novi Pazar (2.90) (TV Arena Sport 10)

nedelja

13.00: (2.05) Radnički 1932 (3.30) Javor (3.80) (TV Arena Sport 3)

15.00: (4.10) Mladost GAT (3.40) TSC (1.95) (TV Arena Sport 4)

17.00: (8.00) Spartak (4.50) Partizan (1.42) (TV Arena Sport P1)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Gordan Petrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara