Kristijano Pičini (©MN Press)
Kristijano Pičini (©MN Press)

Pičini na rastanku: Oprostio sam dve godine ugovora kako bi Zvezda dovela zamenu

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 22:23

Italijanski bek otvorio karte

Pravi zemljotres u srpskom fudbalu izazvala je vest da su Kristijano Pičini i Crvena zvezda sporazumno raskinuli ugovor.

Nije bilo neočekivano posle slabih igara u završnici sezone, ali jeste jer Crvena zvezda sada ima samo Marka Gobeljića na desnom boku pošto je još ranije Milan Gajić otišao u Rusiju.

Izabrane vesti

Na odlasku iz Crvene zvezde italijanski reprezentativac otvorio je karte i rekao kako nije bio srećan...

“Danas sam raskinuo ugovor sa svojim, sada već bivšim klubom. Posle deset godina u Seriji A, Primeri i Primeiri, nisam mogao da se naviknem na novu zemlju, zbog svojih navika i nekih drugih stvari“, poručio je Pičini i dodao:

“Posledica svega je to da nisam bio srećan, što je bila kap koja je prelila čašu. Jako sam zahvalan na prilici da igram u najvećem klubu na Balkanu, da doživim atmosferu Marakane, da upoznam neverovatne navijače“.

Italijanski bek kaže i da je sa Crvenom zvezdom napravio dogovor da oprosti sve...

“Nisam želeo da dovodim sebe u nezgodnu situaciju, pogotovo ne klub, zbog čega sam odlučio da oprostim dve godine ugovora, kako bi Zvezda mogla da dovede zamenu. Fudbal mi nikada nije bio pitanje novca, pogotovo nakon povrede koju sam doživeo 2019. godine. Igram fudbal da bih uživao, zbog strasti i ako to ne mogu da nađem, onda se sklonim... Hvala Crvenoj zvezdi, od danas imate još jednog navijača“.

Pičini je u Crvenu zvezdu stigao prošle zime kao slobodan igrač posle rastanka sa Valensijom. U crveno-belom dresu odigrao je samo 13 utakmica, iako je bio najavljivan kao veliko pojačanje.



tagovi

Kristijano PičiniLetnji prelazni rok 2022FK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara