Piksi pred Azerbejdžan: Nemoguće je na svakoj utakmici postići četiri-pet golova

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.10.21. | 14:54

„SMS protiv Luksemburga pretrčao 12,5 kilometara, kao i Tadić, a Vlahović 11,5“, kaže selektor Stojković

Traži Dragan Stojković od prvog dana kada je stupio na dužnost da reprezentacija Srbije igra najlepše na svetu i uvek maksimalno ofanzivno. Ali to ne znači da ne može da bude zadovoljan i kada se pobedi sa 1:0.

Dok šira javnost nije bila oduševljena izdanjem Orlova u Luksemburgu (1:0), selektor Stojković uoči sutrašnjeg meča sa Azerbejdžanom (20.45) kaže da je za njega sve bilo u redu i na utakmici minule subote.

Izabrane vesti

Izneo je Piksi detalje sa tog meča koji su ga posebno obradovali.

Fudbal se mnogo promenio, danas ga svi igraju i to mogu i te kako dobro da ga igraju. Meni je utakmica u Luksemburgu bila takmičarska, veoma važna, tako smo je shvatili, zato smo je i pobedili. Bili smo tim koji je stvorio devet šansi za gol, a na kraju pobediti sa 1:0 ili 2:0, 3:0, apsolutno ne menja ništa. I ne može svaka šansa da bude gol“, poručuje Stojković.

I nakon ponovo pogledane utakmice izvukao je podatke da potkrepe njegov utisak.

Analizirali smo posle utakmicu i mene jako raduje pristup naših igrača, da su zaista ozbiljno shvatili utakmicu, iako moram da kažem da smo pored taktičke, tehničke i fizičke imali i psihološku pripremu, jer je to bio meč u kojem nismo smeli da napravimo grešku. Morali smo da pobedimo, što nije lako. Na utakmici protiv Luksemburga Sergej Milinković Savić je pretrčao 12,5 kilometara, Tadić 12,5, Vlahović 11,5 kilometara, a dvojica defanzivnih igrača Nastasić i Veljković po 11 kilometara. Sa te fizičke strane trener može da bude samo zadovoljan tim parametrima i brojem šansi. Pobeda od 1:0 je nagrada za angažovanje i profesionalan odnos prema reprezentaciji. Ljudi očekuju da na svakoj utakmici postignemo četiri-pet golova, što je nemoguće. Bio je meč kakav smo očekivali, uradili smo ono što smo želeli, pobedili, osvojili tri boda“.

Ukoliko se desi da Srbija i Portugalija na kraju imaju isti broj bodova, za šta će biti potreban jedan kiks rivala, gol-razlika bi presudila ko bi bio prvi. I to je element o kojem protiv Azerbejdžana valja povesti računa.

U fudbalu je sve važno. Najpre da odigrate dobar meč, da pokažete da ste bolji od protivnika, da zaslužite pobedu. To je primarni cilj. Bitna je i gol-razlika, ali ne samo ona“.

I još jedna stvar o kojoj moraju da razmišljaju u stručnom štabu reprezentacije: karton ne smeju da dobiju Mitrović, Tadić, Gudelj, Radonjić, Maksimović...

Raspolažemo informacijama o svim tim detaljima. Imamo dovoljno vremena da razmislimo o timu, o tome ćemo odlučivati sutra. Nema presinga, ničeg što se mora. Treba biti pametan, dovoljno inteligentan, napraviti tim koji je sposoban da dobije utakmicu. Znam da će, ko god da bude igrao, dati sve od sebe i biti u funkciji tima, fokusiran na ono što želimo, a to je da dobijemo utakmicu“.

Deo javnosti smatra da Mitrović i Vlahović zajedno ne funkcionišu dobro, da se „guše“, ali Piksi ne deli to mišljenje.

Zašto ne bi funkcionisali dobro? To su naši napadači, imamo ih trojicu sa Jovićem, zadovoljan sam onim što imam. Lično, mislim da se dobro slažu, da nema nikakvih nerazumevanja među njima. Bitno je da daju sve od sebe, igraju za kolektiv, njihova igra nije podređena individualnom. To očekujemo, to tražimo od njih, a oni potvrđuju iz utakmice u utakmicu“.

Na kraju, poručio je Stojković i da vrlo ceni tim Azerbejdžana.

Ozbiljno shvatamo ovu utakmicu, važna nam je po svim parametrima, ništa manje bitna od svih koje smo do sada odigrali. Azerbejdžan je za mene dobra ekipa, koja može da stvori mnogo problema protivniku. Moramo da zaustavimo sve njihove vrline. Naravno, moramo da budemo sto odsto fokusirani na sebe, na našu igru, na ono što mi želimo na terenu“, podvukao je Dragan Stojković.



tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeDušan TadićSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara