Dragan Stojković Piksi (©Reuters)
Dragan Stojković Piksi (©Reuters)

Piksi u Ljubljani: Igrači moraju da budu agresivni i daju poslednji atom snage, ne da se šetaju

Vreme čitanja: 5min | sub. 11.06.22. | 19:32

Za tim ne konkurišu Matija Nastasić i Erhan Mašović

Arhivirala je Srbija poraz od Norvežana na premijeri, ostvarila je dva trijumfa u Ligi nacija i želi u pobedničkom tonu da zatvori junski prozor, u kome za kraj gostuje Sloveniji (nedelja, 20.45).

Najbolju partiju Orlovi su prikazali upravo protiv Slovenaca na stadionu “Rajko Mitić”, spakovali su rivalu četiri gola i odigrali kao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Podsetila je Srbija na ranija blistava izdanja pod komandom Dragana Stojkovića, koji pun optimizma dočekuje novi duel sa Slovencima.

Izabrane vesti

Na konferenciji uoči drugog duela Srbije i Sloveniji u Ligi nacija, imao je Dragan Stojković Piksi šou.

Da li ima Slovenaca ovde u sali?“, pitao je Dragan Stojković, a kada su se dva novinara iz Slovenije javila, nastavio je na slovenačkom:

Mnogo je lepo videti vas u Ljubljani posle toliko vremena. Brine me samo Bežigrad. On ima svoje draži i svoju istoriju, Ljubljana mora neštio da uradi da oživi taj stadion. Vidim da je zarastao u korov i to me nimalo ne raduje. Sve drugo je na mestu. Ljubljana me vraća u detinjstvo. Drago mi je da imate svoj stadion. Čestitam. Svaka čast. Meni je uvek lepo kad vidim novi objekat, za razilku od nas, koji ćemo ko zna koliko čekati. Veruje da će Srbija prikazati lepu igru i biti ispraćena aplauzom, na stranu ko za koga navija“.

Ubedljivi su bili Orlovi u drugom kolu Lige nacija protiv Slovenije (4:1), čak četvorica su se upisali među strelce: Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić, Luka Jović i Nemanja Radonjić. Neće manjkati motiva Slovencima u revanšu.

Biće agresivniji onoliko koliko im mi dozvolimo. Neko kaže osveta, mislim da nema u sportu osvete. Mislim da postoji želja za revanšom i da je ona prisutna kod Slovenije. Igraće kod kuće, biti maksimalno motivisani i mislim da ona ne mora da znači ništa”.

Nije zadovoljan Dragan Stojković prikazanim protiv Norveške, ali jeste izdanjima svog tima u narednim utakmicama i veruje da Srbija može da dođe do treće pobede.

Uvek smo bili optimisti i verovali smo u sebe. Verujemo da i u nedelju možemo do pobede. Slovenci igraju kod kuće i biće maksimalno motivisani. Analizirajući njihove igre i igrački kadar, znamo da su Blažič i Stojanović, da se Zajc vraća i da igraju sa četvoricom u poslednjoj liniji. ali to nas previše ne zanima, gledamo sebe i forsiramo svoj stil igre. Agresivnost mora da postoji, ne sme da se šeta po terenu, mora da se da poslednji atom snage da bi se stiglo do nova tri boda. Vezali smo dva dobra rezultata sa dobrom igrom. Raspoloženje od prvog dana je na visokom nivou, ništa se nije promenilo i nema razloga da se menja ni posle utakmice sa Slovenijom”.

Za meč sa Slovencima neće konkurisati Matija Nastasić i Erhan Mašović.

Nastasić i Mašović nisu u kombinaciji za tim, svi drugi su na raspolaganju. Umor je najveći problem, činimo sve da igrače maksimalno rasteretimo i odmorimo. videćemo u toku nedelje kako se osećaju, od njihovog fizičkog stanja zavisiće i startna postava za duel na stadionu Stožice. Povreda nemamo, ali moramo biti jako oprezni. Videćemo sutra u toku dana u kakvom je ko stanju, kako se igrači osećaju. Zavisiće dosta toga, što se tima tiče, od stanja igrača na fizičkom planu. Sutra imamo ceo dan da na miru donesemo odluke“.

Srbija će na stadionu Stožice imati veliku podršku. Dolaze navijači iz Beča, Minhena, Klagenfurta...

Faktor podrške je uvek važan. Fudbalska predstava je uvek dinamičnija kada ima publike, ta igra se i igra zbog navijača. Imati podršku je impuls više. Na to sam obraćao pažnju u igračkim danima, bilo mi je bitno, sada kada sam trener ne toliko, nisam opterećen. Pretpostavljam da će biti dosta publike i ljudi koji će navijati za Srbiju, a to je obaveza više za nas da pokažemo da Srbija nije slučajno otišla u Katar. Učinićemo sve da te ljude koji su došli da nas podrže ispratimo na način kakav dolikuje – jednom lepom pobedom. Ne treba više od toga”.

Za kraj se selektor Srbije, baš kao i na početku izlaganja, dotakao Bežigrada i vratio u sada već davnu prošlost.

Olimpija je sinonim za ona vremena sa strašnom generacijom igrača. Sećam se utakmice Olimpija – Radnički Niš, kada smo pobedili. Sećam se i kada sam dolaziosa Zvezdom i igrao na stadionu Bežigrad. Taj stadion ima dušu, razlikuje se od ostalih. Budi mi nostalgiju. Ponavljam, voleo bih da se popravi i da neko da malo više para da se sredi, a zna se ko to može”, zaključio je Piksi.

 Sergej Milinković-Savić (©Starsport) Sergej Milinković-Savić (©Starsport)

Sergej Milinković-Savić spreman je da igra na bilo kojoj poziciji koju mu selektor nameni, samo da je u veznom redu.

Umor je prisutan, ali smo se pripremili za ove četiri utakmice i ostavili poslednji atom snage. Što se tiče uloge u timu, ja sam na raspolaganju za bilo koju poziciju. Bitno je da sam na sredini terena, a to da li sam bliži golu protivnika ili igram malo povučenije ne predstavlja mi nikakav problem“, poručio je Sergej Milinković-Savić i osvrnuo se na prethodne utakmice u Ligi nacija.

Najteža od ove tri utakmice bila je Norveška. Igrali su fudbal koji nismo očekivali, stajali su svi pozadi i čekali su kontru. Imali su tu jedinu šansu i dali su gol. U drugom poluvremenu smo se trudili da napravimo što više šansi, napravili smo ih, ali nismo postigli gol”.

Slovenaca u “ligama petice” ima najviše u Seriji A, ali Sergej, do sada, nije izgradio značajniji kontakt.

U kontaktu nisam ni sa kim, nažalost. Ali, dobro poznajem Kurtića, više puta sam igrao protiv njega, znam i Stojanovića, koji je po meni odigrao dobru sezonu. Kada igramo jedni protiv drugih pozdravimo se i ispričamo, ali nemamo značajniji kontakt”, podvukao je as Lacija.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković PiksiLiga nacijaSergej Milinković SavićFudbalska reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara