AFP
AFP

Pioli se podsetio zašto mu Rebić i Origi ne počinju mečeve, pa zakasnio sa ubacivanjem Žirua i Leaa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.04.23. | 23:00

Milan nadigrao Empoli u drugom poluvremenu, ali na kraju dobio samo mršavih 0:0 pred dolazak Napolija na San Siro

Pre samo nekoliko dana, ponizio je Stefano Pioli sa svojim Milanom budućeg šampiona Italije. Napunio je mrežu Napolija do vrha, zaključao stadion Dijego Armando Maradona i progutao ključ. Ali opustio se Pioli, pa pomisli da su njegovi Rosoneri dovoljno moćni da sruše Empoli i kada debelo promeša karte u startnoj postavi. Umesto da duel 29. kola Serije A iskoristi da učvrsti poziciju u borbi za Ligu šampiona, te da napravi uverljivu uvertiru za novo sučeljavanje sa Napolitancima, ovoga puta u evropskoj eliti, Piolijev Milan je podbacio i osvojio mršav na najvećem italijanskom stadionu - 0:0.

Odmarao je Stefano Pioli Rafaela Leaa i Braima Dijasa, napadačke snage koje su briljirale protiv Napolija, nije želeo da forsira ni Olivijea Žirua. Ali kako se njegov tim mučio, trener Rosonera je svu trojicu poslao u igru u završnih dvadesetak i kusur minuta. Ispostavilo se da je zakasnio. Žiru jeste zatresao mrežu u 89. minutu, San Siro je zagrmeo, ali se vrlo brzo i utišao. Gol mu je poništen zbog navodnog igranja rukom što je razbesnelo i u dobroj meri poljuljalo koncentraciju Rosonera u završnici.

Izabrane vesti

PONIŠTEN GOL ŽIRUA POGLEDAJTE OVDE.

Morao je Pioli da razmišlja o okršaju četvrtfinala Lige šampiona sa Napolijem sredinom dolazeće nedelje, poverenje u startnoj postavi ukazao Antu Rebiću i Divoku Origiju, a Hrvat i Belgijanac su ga podsetili zašto ih inače ne koristi kao startere. Ispostavilo se da je previše verovao onima kojima nikako nije smeo, a zbog toga će ga novinari sigurno dobrano izrešetati na konferenciji nakon utakmice.

Drugačiji bi tok utakmica u Gradu mode imala da je Rebić u 13. minutu realizovao zicer, da je umesto golmana Samuelea Perizana pogodio mrežu. Ovako je Hrvat ostao bez gola i na 23. uzastopnoj utakmici. Sa Origijevih devet, ovaj dvojac zajedničkim snagama nije postigao gol na 32. meča! Origi je po isteku sat vremena igre u dva navrata promašivao loptu. Glavom posle jednog centaršuta, a zatim i petom iz peterca. Istina bio je leđima okrenut golu, pozicija svakako vrlo zahtevna, ali mnogi bi ljudi stavili novac da bi iz identične pozicije Zlatan Ibrahimović ili Žiru postigli atraktivan pogodak.

Empoli je od prvog do poslednjeg minuta utakmice izgledao kao neko kome na čelu piše da bi bio zadovoljan da se mreže na San Siru nijednom ne zatresu. I osim nekoliko sporadičnih kontra napada, zaustavljenih od strane Milanovih defanzivaca i pre realne opasnosti, nije zapretio Majku Menjanu. Nijedan jedini udarac nisu uputili gosti. Dakle, odbrambena linija je uz pomoć vezista Sandra Tonalija i Ismaela Benasera odradila sjajna posao. Iako ga nije bilo na pretek.

Nije bilo lako Milanu ni u prvom delu sezone da slomi otpor Empolija koji se na stadionu Karlo Kastelani početkom novembra prošle godine uspešno branio do 79. minuta. Iako je Milan i pre uvođenja Dijasa, Žirua i Leaa pojačao ofanzivu u odnosu na prvo poluvreme, negde baš u završnih petnaestak minuta Rosoneri su bivali sve opasniji i opasniji. Prvo je rezervista Florenci pogodio stativu, zatim su Luperto i De Vinter u istom napadu blokirali Aleksisa Salemakersa i Žirua, da bi Dijasov udarac sa nekih sedam, osam metara, majstorski zaustavio golman Perizan. Koji minut kasnije, Žiru pomislio da se domogao devetog prvenstvenog pogotka ove sezone. Ipak, večeras poprilično nesigurni i nesnađeni sudija Marsenaro je posle konsultacije sa VAR sobom odlučio da ga poništi.

U svakom slučaju, poraz koji ide na dušu treneru Pioliju. Da su Žiru, Leao i Dijas imali na raspolaganju bar 45 minuta, teško da bi Empoli ka čijem golu su večeras upućene čak 22 lopte, izdržao Milanovu ofanzivu.

SERIJA A - 29. KOLO

Petak

Salernitana - Inter 1:1 (0:1)

/Kandreva 90 - Gosens 6/

Leče - Napoli 1:2 (0:1)

/Di Frančesko 52 - Di Lorenco 18, Galo 64AG/

Milan - Empoli 0:0

Subota

12.30: (2,15) Udineze (3,50) Monca (3,70)

14.30: (1,45) Fjorentina (4,60) Specija (8,50)

16.30: (1,70) Atalanta (3,80) Bolonja (5,60)

16.30: (2,40) Sampdorija (3,35) Kremoneze (3,25)

18.30: (3,10) Torino (3,05) Roma (2,50)

18.30: (2,70) Verona (3,05) Sasuolo (2,80)

20.45: (2,80) Lacio (3,05) Juventus (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ac milanEmpoli

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara