Stefano Pioli (©Reuters)
Stefano Pioli (©Reuters)

Pioli: Svestan sam da nećemo odbraniti Skudeto, zato hajde da odbranimo mesto u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.03.23. | 01:31

"Loše smo odigrali utakmicu. Kada ekipa odigra ovako, bez agresivnosti, ni intenziteta, preciznosti ili fokusa, jasno je da je trener uradio loš posao u pripremi meča. Bili smo daleko ispod naših kapaciteta"

Milanova sezona preti da se sruši kao kula od karata. Porazom od Udinezea (1:3) Rosoneri su stigli na prag toga da izgube četvrto mesto na tabeli koje bi već u nedelju mogla da preuzme Roma ako pobedi Lacio u gradskom derbiju, dok se Atalanta približila na samo tri boda zaostatka.

Rosoneri se nisu proslavili u danu koji je trebalo da slavi prvi start Zlatana Ibrahimovića još od januara prošle godine i kapitensku traku na njegovoj ruci. Proslavio je vremešni Šveđanin rekord kao najstariji strelac u Seriji A pošto je mrežu zatresao sa 41 godinom i 166 dana, ali nije uspeo da donese trijumf Milanu kome sada poslednja nada za trofej ostaje Liga šampiona…

Izabrane vesti

"Loše smo odigrali utakmicu. Kada ekipa odigra ovako, bez agresivnosti, ni intenziteta, preciznosti ili fokusa, jasno je da je trener uradio loš posao u pripremi meča. Bili smo daleko ispod naših kapaciteta", izjavio je Pioli nakon utakmice u kojoj je novopečeni srpski reprezentativac Lazar Samardžić upisao asistenciju. "Mogli biste da kažete da je Ibra mogao da bude ofanzivniji, kao i Leao, ali na kraju dana svi smo odigrali meč daleko ispod našeg nivoa".

Milan je u poslednja tri kola osvojio samo bod, pa je strah od gubitka pozicije koja i naredne sezone vodi u elitno takmičenje opravdan…

"Bio bi ozbiljan problem da zaista već razmišljamo o četvrtfinalu Lige šampiona, pogotovo kada znamo da nam je glavni cilj da budemo među četiri najbolja na kraju sezone. Definitivno nismo na našem nivou u poslednjih nekoliko utakmica, a biće nam ovako svaki put kada budemo igrali ovako. Jasno je da sam razočaran, pogotovo jer u poslednjih nekoliko sedmica nismo uradili dovoljno da pokažemo naš standard. Moramo mnogo bolje".

Od početka kalendarske godine Milan je ostvario samo dve pobede, uz jedan remi i četiri poraza…

"Večeras smo igrali presporo, napravili smo suviše grešaka, iako nas protivnik nije naročito pritiskao. Kada su Rebić i Krunić ušli, vratili smo se u sistem 4-2-3-1, ali to nije bio problem. Ljudi previše pričaju o taktici, pre nego o intenzitetu i fokusu. Zato smatram da možemo mnogo bolje".

Na pitanje da li povratak u sistem 4-2-3-1 znači i odstupanje od formacije sa trojicom pozadi, Pioli je odgovorio:

"Mogli bismo da se vratimo na 4-2-3-1 za stalno, stalno vršimo procene, ali sve zavisi od našeg stanja, koji su igrači na raspolaganju i pozicija rivala. Želimo da se vratimo sistemu u kojem najviše uživamo, koji odgovara našim karakteristikama", priča Pioli i dodaje:

"Nisam ovo očekivao, jer nisam video da postoje problemi u fokusu ili drugim tehničko-taktičkim elementima. Uvek mečeve pripremamo tako da imamo prednost u određenim situacijama, ali naša loša utakmica se pretvorila brzo u katastrofu, što je realnost. Moram da radim na tome da igrači pokažu više i bolje reaguju na situacije. Svestan sam da nećemo odbraniti skudeto, ali moramo da dobijemo takmičenje sa ostalima za Ligu šampiona".



tagovi

Stefano PioliMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara