Pirati preživeli buru i prošli u polufinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 03:48

Istorijski proboj Čileanaca u Kopa Sudamerikani

Kakva je to bura bila! Ljuljao se brod, povijao pred uraganskim naletima vetra iz Kolumbije, ali je izdržao, Pirati su ga odveli u mirnu luku.

Kokimbo, predstavnik Čilea, ispisao je večeras istoriju kluba, pošto je u svom prvom nastupu u Kopa Sudamerikani uspeo da se plasira u polufinale. I učinio je to na neobičan način, pokazujući veliku snagu nerava, volje, jak karakter.

Izabrane vesti

U prvom meču u Kolumbiji Junior je vodio od 25. minuta, da bi Kokimbo napravio preokret u poslednjih 15 (2:1). A, ove večeri na svom Rumoroso stadionu čileanski tim je primio gol u 7. minutu i držao se noktima da ne padne u ambis, da ne ispusti tu minimalnu prednost koju je imao i – uspeo je! Ostalo je 1:0 za Kolumbijce, ali bila je to pirova pobeda, koja Junioru nije donela ništa.

Loše je, dakle, počeo meč za Kokimbo. Već u 7. minutu je golman Kano skrivio penal, potvrđeno je to i iz VAR sobe, a Borha je bio siguran izvođač.

Taj gol je pokvario sve planove Čileancima, koji su promenili dobitnu taktiku iz prvog meča i sve karte bacili na defanzivu i duge lopte. Junior je pritiskao, imao više šansi, ali Kokimbo je uspevao nekako da odoli.

Tek u nastavku jednu dobru priliku imali su domaći i to je sve. Na kraju su Kolumbijci u 92. minutu imali situaciju da dođu do drugog gola i prolaza dalje, ipak lopta nije htela u gol, na radost Pirata, koji su otplovili među četiri najbolja tima Kopa Sudamerikane.

Za mesto u finalu boriće se sa argentinskom Defensa i Hustisija.


KOPA SUDAMERIKANA - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

U. Katolika - Velez Sarsfild 1:3 (0:1) /prvi meč 2:1/

/Aued 68 - Taragona 17, Oreljano 73, Lusero 90+4/

Defensa i Hustisija – Baija 1:0 (0:0), /prvi meč 3:2/

/Romero 86/

Četvrtak

Kokimbo – Junior  0:1 (0:1), /prvi meč 2:1/

/Borha 7p/

23.15: (2.05) Independijente (3.10) Lanus (3.70) /prvi meč 0:0/

 


tagovi

Kopa SudamerikanaJuniorČileKokimbo Unido

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara