Foto: AFP
Foto: AFP

Pirlo: Razočaravajuće... U vanrednoj smo situaciji

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.02.21. | 00:19

"Znali smo da će biti teška utakmica", kaže trener Juventusa

Juventus je ponovo prosuo bodove. Ovoga puta problem mu je napravila Verona i sada Stara dama rizikuje da joj Inter ne ode predaleko. Kristijano Ronaldo je doveo Juve u prednost, ali crno-beli iz Torina nisu izdržali, pa je Barak na asistenciju Darka Lazovića doneo bod Veroni.

O svemu je posle utakmice govorio trener Juventusa Andrea Pirlo. I nije krio da je očekivao mnogo više od svojih izabranika.

Izabrane vesti

Ovo je razočaravajuće. Znali smo da će biti teška utakmica, da ćemo morati da se borimo jako. Uspeli smo da povedemo što je onaj najteži deo, ali nismo izdržali", rekao je Pirlo za DAZN.

Zanimljivo je da se Pirlo dotakao neiskustva Juventusa koji je prosuo prednost.

"To su mali detalji koje nažalost mladi igrači ne razumeju. A oni prave razliku u bodovima. Kada si u prednosti, trudiš se da zatvoriš utakmice. Nedostaje nam mnogo iskusnih igrača, a mladi nisu razumeli u kom se smeru kreće utakmica. Rekao sam Kristijanu i Aleksu Sandru da popričaju sa njima i da malo povise ton, ali nije pomoglo", rekao je Pirlo.

Jedna o tema o kojima je Pirlo pričao doticala se i napadača. Imao je šta da zameri.

"Imali smo šanse da povećamo prednost, ali nismo uspeli. Nemamo napadače koji mogu da zadrže loptu, tako da moramo da igramo iz zadnje linije. Bilo je teško, Verona je pritiskala visoko, a ni teren nije bio u savršenom stanju".

Da li Juventus previše zavisi od Kristijana Ronalda i njegovih golova?

"Mi smo u vanrednoj situaciji, ali trudimo se da igramo dobro sa onim što imamo. Ne nedostaju samo nama Paulo Dibala i Alvaro Morata, svakom timu bi oni nedostajali", zaključio je Pirlo.

Sada Inter ima sedam bodova više od Juventusa koji je na trećoj poziciji. Milan je drugi sa tri boda više od torinskog velikana.


tagovi

Andrea Pirlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara