Asistencija pa prečka, Lazović preokrenuo situaciju na Bentegodiju, Juventus predaleko od „skudeta“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.02.21. | 22:47

Sjajno izdanje srpskog reprezentativca, koji je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje velikog boda ekipe Ivana Jurića - 1:1

Darko Lazović je na meču protiv Juventusa ušao u 52. minutu, ali je to bilo više nego dovoljno srpskom reprezentativcu da preokrene situaciju na Bentegodiju i direktno utiče na osvajanje velikog boda ekipe Ivana Jurića u okršaju sa aktuelnim šampionom Italije. Stara dama je ostala bez dva velika boda, pa sada zaostaje ogromnih sedam bodova za vodećim Interom - 1:1 (0:0).

Lazović je prvo odlično asistirao za izjednačujući pogodak Antonina Baraka u 66. minutu, a u 86. minutu je uzdrmao prečku gostujućeg gola. Bio bi to spektakularan pogodak, ali je loptu ka okviru gola podigao Vojčeh Ščensni odličnom paradom. Verona je još jednom pokazala koliko je neugodan protivnik. Uspela je da se vrati nakon vodećeg pogotka Kristijana Ronalda iz 49. minuta, a onda je posle izjednačenja imala još nekoliko odličnih prilika da dođe i do potpunog preokreta.

Izabrane vesti

Juventus je bio silno oslabljen povredama u ovom meču, nije bilo Artura, Bonučića, Kjelinja, Kvadrada, Danila, Dibalu i Moratu, ali je i ovo gostovanje potvrdilo već raniji utisak, a on glasi da igra ekipe Andrea Pirle u ovoj sezoni definitivno nije u skladu sa onom iz prethodnih, dominantnih sezona Stare dame.

Iako je meč započeo dobrim pokušajima Arona Remzija, a potom i Davidea Faraonija sa druge strane, najveći deo prvog poluvremena protekao je u pokušajima gostujućih igrača da pronađu put između defanzivnih linija Jurićevog tima. Ipak, Verona se dugo dobro i organzivano branila, a onda joj je pala koncentracija. Naravno, to je iskoristio Kristijano Ronaldo, koji je iskoristio uspavanos Matea Lovata u 49. minutu, utrčao mu iza leđa i krunisao pravovremeno dodavanje Federika Kjeze.

Retko ko je tada verovao da bi domaćin mogao da se vrati, ali je uspeo. Još na poluvremenu umesto mladog Ivana Ilića na terenu se našao iskusni Migel Veloso, dok je odmah nakon Ronaldovog gola u igru morao i Lazović.

Prosto je neverovatno kako jedan bočni igrač može na takav način da rekonstruiše čitav tim na terenu, ali srpski reprezentativac je to uspeo u korenu. Verona je odmah postala duplo energičnija, borbenija i opasnija po gol rivala. Hrvatski stateg je to dobro osetio, pa je energiju na terenu pojačao i uvođenjem Ronalda Vijeire. Samo se čekao pravi trenutak, koji će omogućiti domaćinu da stigne do toliko željenog pogotka. To se konačno dogodilo u 77. minutu, Lazović je u svom stilu pronašao slobodan prostor na levom boku, a onda desnom nogom u "trepavicu" pogodio Baraka, koji na odličan način pronalazi rešenja u ovakvim situacijama.

Pirlo se upravo u drugom poluvremenu osetio koliko ozbiljan problem predstavlja "skraćena" klupa za rezervne igrače. Jedino "ozbiljnije" rešenje predstavljao je Veston Mekeni, koji zamenio neubedljivog Remzija, dok je u samoj završnici Alesandro di Pardo ušao umesto Kjeze. To su domaći mogli da iskoriste, zapretili su preko Velosa i Baraka, ali su ti udarci izblokirani. Sa druge strane, Kristijano Ronaldo je imao dobru situaciju u prvom minutu nadoknade i slodbodan udarac nešto izvan kaznenog prostora, ali je Portugalac još jednom pokazao da ima ozbiljne probleme sa prekidima u dresu Juventusa. Udarac je završio u živom zidu, a bod zasluženo u rukama odlične ekipe Ivana Jurića.

Juventus će na pobednički kolosek pokušati da se vrati u utorak, kada mu na noge dolazi nepredvidiva Specija, dok će Verona u goste Beneventu.

SERIJA A - 24. KOLO

Subota

Specija - Parma 2:2 (0:2)

/Gijasi 52, 72 - Karamo 17, Ernani 25/

Bolonja - Lacio 2:0 (1:0)

/Mbaje 19, Sansone 14/

Verona - Juventus 1:1 (0:0)

/Barak 77 - Ronaldo 49/

Nedelja

12.30: (4,60) Sampdorija (3,70) Atalanta (1,77)

15.00: (3,35) Krotone (3,35) Kaljari (2,20)

15.00: (1,23) Inter (6,50) Đenova (12,0)

15.00: (2,70) Udineze (3,05) Fjorentina (2,80)

18.00: (1,45) Napoli (4,40) Benevento (7,25)

20.45: (2,45) Roma (3,35) Milan (2,90)

Odloženo

Torino - Sasuolo



tagovi

Darko Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara