Plakao sam za Rimom!

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.10.18. | 12:23

Brazilski golman Alison o teškim emocijama, ali i glavnom razlogu letošnjeg prelaska u Liverpul iz grada i kluba u kojem je želeo da ostane zauvek

Drugi najskuplji golman na svetu, posle Baska Kepe Arizabalage koji je takođe letos završio u Premijer ligi, tačnije u Čelsiju, Alison otkrio je za Gazetu delo sport koliko je emotivno doživeo odlazak u Liverpul. Brazilac je ujedno potvrdio da je presudan za njegov prelazak na Enfild bio Jirgen Klop.  

"Bilo mi je teško, strašno teško da napustim Rim posle dve godine provedene tamo! Kada sam odlazio iz kluba i grada plakao sam neutešno zajedno sa suprugom. Napravio sam profesionalnu odluku, važan korak u mojoj karijeri, a i Roma je dobro zaradila. Glavom sam odlučio da odem u Liverpul, ali mi je srce plakalo", prisetio se čuvar mreže čiji je prelazak u Premijer ligu plaćen čak 72.000.000 evra, "Toliko puta sam noću šetao po tom divnom gradu. Išao sam često do Fontane di Trevi koja u mraku izgleda kao da se kreće, ali omiljeno mesto u Večnom gradu mi je Koloseum gde možeš prosto da udahneš istoriju..."

Izabrane vesti

Ljubav prema jednom od najlepših gradova na svetu morao ja da zameni računom punim para, ali i životom u Liverpulu koji jednostavno ne može da se poredi s večnom Romom.

"Proveo sam dve fantastične godine u Rimu, tamo mi je ćerka rođena, a i stekao sam mnogo prijatelja nevezano sa fudbalom. Razmišljao sam da ostanem u Rimu zauvek, ali imam ambicije te sada igram za Livrepul u najjačoj fudbalskoj ligi na svetu."

Alison Beker, koji je pre neki dan napunio 26 godina nedavno se izblamirao protiv Lestera kada je pokušao da dribla Ihenača koji mu je oduzeo loptu, dodao Medisonu, a ovaj strelcu gola Rašidu Gezalu. Navijači mu i pored tog propusta nisu mnogo zamerili pošto je u dosadašnji šest odigranih kola samo tri puta kapitulirao, a taj jedan put ličnom krivicom.

Brazilac se nije mnogo opteretio zbog toga, te tvrdi da je za to najzaslužnije njegovo iskustvo, ali i menadžer Redsa Jirgen Klop zbog koge je i došao u čuveni engleski klub. Zbog njega je i prelomio da "proda veru za večeru".

"Jedno je jasno, a to je da neću više pokušavati da driblam u Premijer ligi. Nisam se mnogo opteretio zbog greške, a u tome mi je pomogao i menadžer zbog koga sam i došao iz Rome. Klop me je letos, zajedno sa glavnim ljudima iz kluba zvao na FaceTime  i objasnio mi projekat  i šta se očekuje od mene.  Obožavam ga još iz Borusije Dortmund. Volim kada je on na treningu pošto je čovek koji malo priča, ali uvek kaže pravu stvar u pravo vreme. Klop je inteligentan čovek sa karakterom!", smatra Brazilac.

FOTO: Shutterstock/Action Images


tagovi

AlisonJirgen Klop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara