Foto: Reuters
Foto: Reuters

Plan za Barsin oporavak: Ćavi generalni menadžer, Krojf sportski direktor, Mesi u drugom planu

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.12.20. | 14:12

Font polaže nadu u nekadašnje zvezde kluba

Izborna trka u Barseloni koja je praktično počela i pre ostavke Đozepa Marije Bartomeua, ušla je u poslednji mesec, a u okviru "kampanje" Viktor Font, kandidat za predsedničku funkciju izneo je osnovu svog projekta i planove u slučaju da bude izabran za prvog čoveka katalonskog kluba.

U Fontovoj viziji posebnu pažnju privlači ideja da Ćavi Ernandez bude imenovan za generalnog menadžera, a da mesto sportskog direktora pripadne Đordiju Krojfu. On je takođe istakao i da bi na čelu stručnog štaba ostao Ronald Kuman, ali da bi, ukoliko ne donese željene rezultate, mesto ustupio Ćaviju.

Izabrane vesti

"Ćavi će biti zadužen za fudbalske odluke Barselone. Ima sve što je potrebno, menadžerske veštine, liderstvo, kredibilitet... Poznaje i voli klub. Krojf će biti zadužen za dovođenje pojačanja i ostala sportska pitanja", rekao je Font.

Kandidat na predsedničkim izborima zakazanim za 24. januar potom se osvrnuo i na ostala imena u svom timu saradnika.

"Moramo da klub uvedemo u 21. vek, a prvo što želimo da uradimo je da promenimo način upravljanja. Neophodno je da struktura funkcioniše idealno, da obezbedi stabilnost i da utiče da rezultati dostignu maksimum. Želimo ličnost koja će delovati kao spona između uprave i sportista, a to je Huli Lopez, jedan od igrača sa najviše utakmica u istoriji Barselone B".

Font je između ostalog govorio i na temu predstojećeg prelaznog roka u kojem je kao primarni cilj istakao angažman Erika Garsije, defanzivca Mančester Sitija, dok je odmah za njim na listi prioriteta dogovor sa Lionelom Mesijem.

Od ostavke Bartomeua funkciju vršioca dužnosti obavlja Karlos Tuskets, a kandidati osim Viktora Fonta su Žordi Fare, Toni Freića, Luis Fernandez, Agsti Benedito i Pere Riera, a kandidaturu je najavio i Žoan Laporta.


tagovi

BarselonaĆaviizboriLionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara