Košarkaši Partizana (Starsport)
Košarkaši Partizana (Starsport)

Plavo-beli Partizan Mozzart Bet: Mesi poseban, Mitrović oličenje Srbije, Orlovi od iznenađenja do šampiona

Vreme čitanja: 6min | pon. 21.11.22. | 08:30

Kao večina stanovnika planete i košarkaši kluba iz Humske planete uzbuđeni zbog početka fudblaskog Mundijala u Kataru

Fudbalska euforija polako zahvata sve, malo ko ostaje imun na dešavanja u Kataru gde se već zakotrljala "bubamara" i omađijala planetu. Ni košarkaši ne mogu da odole da pogledaju utakmice. Uverili smo se na treninzima Partizan Mozzart Beta da igrači Željka Obradovića između sebe pričaju šta će biti najzanimljivije od mečeva na Mundijalu i kada će obaveze da im dozvole da pogledaju neki od njih. Svi gledaju u kalendar zbog Srbije i Brazila, ali u crno-belom taboru većina će sa velikom pažnjom gledati i ka Argentini.

Izabrane vesti

"Pričamo već u svlačionici o šampionatu, iskreno jedva sam čekao da prođe", počinje Anđušić koji sa ushićenjem počinje da priča o fudbalu dok se spremao za još jedan u nizu treninga, "Pre početka šampionata sam naručio dres Aleksandra Mitrovića, tako da mislim da to dovoljno govori koliko sam uzbuđen i koliko ću pratiti Mundijal. Pokušaću da pogledam sve što budem mogao, baš me tuče euforija“.

Naravno, svi već gledaju ka četvrtku i okršaju izabranika Dragana Stojkovića Piksija sa Brazilom.

"Ubeđen sam da možemo da budemo prijatno iznenađenje. Nadam se najboljem rezulatu, ali da se ne zalećem previše. Navijaću za momke svim srcem. Imamo sve u ekipi što je potrebno. Prave golgetere sa Vlahovićem i Mitrovićem... Ma, svi momci su asovi."

(1,40) Engleska (4,40) Iran (10,5)

Kao većina fudbalskih ljubitelja, svako ima favorita van svoje selekcije.

"Veliki sam fan Argentine. Naravno, volim da gledam i Brazil, ali oni su u grupi s nama, pa neću sigurno da navijam za njih. Zato, posle Srbije, navijam za Lea Mesija i Argentinu. Mesi mi je omiljeni igrač, i baš bih voleo da on uzme trofej. Naravno, ako ga budemo mi osvojili", završava Anđušić.

A na njegove reči ubacuje se raspoloženi Uroš Trifunović.

"On samo Mesija i prati", bio je mladi bek spreman kao zapeta puška da priča o fudbalu, "Veliki sam ljubitelj. Ne samo zbog Svetskog prvenstva, generalno obožavam fudbal, pratim Engleze, posebno Čelsi."

(5,60) Senegal (3,50) Holandija (1,70)

Sada je tema reprezentacija, a tu dileme nema.

"Ako se Mitrović bude oporavio, biće najbolji strelac. Navijaću svim srcem. Što se tiče plasmana Srbije, ne bih da dajem izjave."

Međutim za Trifu Mundijal neće biti samo Srbija.

"Pratiću sve timove. Volim Francuze, simpatična su ekipa. Uh...sada kada razmislim, ima tu mnogo reprezentacija. Volim i Engleze, i Belgiju, ma sve ekipe su dobre, biće dobar fudbal. Ipak, moram da kažem da su Englezi daleko ozbiljniji u odnosu na neki prethodni period."

Da ima veliki broj ljubitelja fudbala u crno-belom taboru potvrđuje i Aleksa Avramović. Momak koji je popunio ceo album sa sličicama za Mundijal, a sada je spreman i da navija svim srcem.

"Za mene je Aleksandar Mitrović oličenje Srbije, reprezentacije, borbenog duha. Dečko je neverovatan, igra i povređen, čak i kada nije u formi on daje sve od sebe, uvek je tu. Pokazatelj kako sportista treba da radi i ponaša se", kao iz topa odgovara Avramović koga će sa posebnom pažnjom da prati.

Srbija startuje protiv Brazila, onda slede okršaji protiv Kameruna i Švajcarske.

"Možemo mnogo, ali neću da dajem prognoze. Uživaću u ulozi navijača, na nama je da sednemo, uživamo i navijamo, a na momcima je da nas usreće. Iskreno, verujem u njih i mislim da možemo mnogo više nego na prethodnim šampionatima. Imamo kvalitet, hemiju, trenera, sve preduslove da napravimo nešto lepo."

(2,50) SAD (3,00) Vels (2,40)

Kao većina saigrača, Avramović gaji simpatije prema Argentini.

"Ranije sam bio veliki fan Kristijana Ronalda, ali kako godine prolaze sve više gledam Lea Mesija i meni je nestvarno kako on i dalje igra na visokom nivou, pa samim tim ću i Argentinu pratiti sa posebnom pažnjom. Tu su još Brazil i Francuska sa izuzetno jakim sastavima, biće uživanje. Gedaću koliko god obaveze dozvole. Pregršt je tu preozbiljnih igrača, ali Leo Mesi je nešto posebno."

Tristan Vukčević kao da ga je čuo sa spremnom kontrom.

"Za mene je Kristijano Ronaldo broj jedan, oduvek sam ga pratio, pa ću za Portugaliju da navijam. Naravno pored Srbije."

Mladi Tristan koji i sam uvek zrači pozitivnom energijom i optimizmom prognozira ono što se svi nadamo.

"Možemo da budemo najbolji, da osvojimo."

Da li je to uopšte moguće?

"Naravno da jeste."

Ko će nas voditi do samog vrha?

"Dušan Vlahović!"

Daleko od toga da su samo srpski košarkaši zainteresovani za fudbal. Spreman za razgovor bio je i Matijas Lesor. Momak koji drži reket crno-belih ima kompletan raspored šampionata u telefonu. Već gleda datume kada igra Francuska.

"Prošli put smo bili najbolji, pa je i normalno da očekujemo ponovo veliki rezultat", priča Lesor dok analizira raspored mečeva.

"Sada smo ipak u posebnoj situaciji iz nekoliko razloga, a meni lično će biti baš čudno da u ovo vreme gledam Svetsko prvenstvo. Novembar i Mundijal. Baš nekako čudno. Ali, dobro i u tome ima neke draži."

Neće biti lako aktuelnim šampionima, posebno posle šokantne informacije da Karim Benzema propušta Mundijal zbog povrede.

"Promenili smo ekipu, sada su sve oči uprte u Kilijana Mbapea, od njega se mnogo očekuje, ali imamo i mnogo drugih mladih momaka koji su budućnost našeg fudbala."

Kao Vukčeviću, i Lesoru je najviše za oko upao napadač Juventusa.

"Ne verujem da imate šansu da osvojite, ali moguće da će Srbija biti prijatno iznenađenje i da će daleko dogurati. Čini mi se da bi Vlahović mogao da bude ključan faktor za uspeh Srbije. Na njega ću posebno da obratim pažnju."

Ipak, ne trese baš sve fudbalska groznica u Partizanu. Neki će tek usput baciti oko na mečeve, a ima i onih koji su potpuno nezainteresovani.

"Pratim fudbal samo kada dođe vreme za Svetsko prvenstvo. Nisam kao moj brat koji je ogroman navijač. On čak putuje u Katar da gleda Australiju uživo. Gledaće i druge ekipe, znam da je on baš uzbuđen, pa sam onda i ja zbog njega. Naravno da ću da navijam za Australiju", priča Dante Egzum.

Neće biti lako Ozijima. Počinju protiv aktuelnih šampiona, a onda slede dueli protiv Danaca i Tunisa.

"Znam da nam je prva utakmica protiv Francuske, ali ona se poklapa sa duelom koji mi igramo u Evroligi protiv Barselone i iskren da budem, mnogo sam više uzbuđen za okršaj sa Barsom nego za fudbalom."

Iako ne gleda često, Egzum shvata koliko ostatak planete vapi za spektaklom koji je počeo u Kataru.

"Prelepa je igra kada shvatite šta se dešava na terenu i kada gledate najbolje fudbalere kao što su Mesi i Ronaldo, uvek sam poštovalac najboljih sportista."

Dok se Egzum potrudio da priča o fudbalu, kapiten Partizan Mozzart Beta Kevin Panter nije hteo da sakrije da ne oseća euforiju.

"Bukvalno ne znam ništa o fudbalu. Neću gledati utakmice, jer mi ništa nije jasno, jednostavno ne razumem igru. Kao što ljudi ovde ne razumeju američki fudbal, e tako ja ništa ne shvatam oko vašeg fudbala. Jedino što vas ispoštujem, pa igru ne zovem soker, već fudbal. To je to od mene", govori Panter dok se mladi Jam Madar uz smeh slaže sa njim.

Bez obzira što kapiten ne zna mnogo o fudbalu, euforija je preplavila crno-bele. Većina jedva čeka četvrtak. Iako će tada klub iz Humske biti u Madridu, sigurno će se barem osvrnuti na rezultat Piksijevih momaka i Brazila.


tagovi

KK PartizanKatar2022Kevin PanterDušan VlahovićDragan Stojković PiksiAleksa AvramovićTristan VukčevićDanilo AnđušićUroš Trifunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara