Detalj sa meča Nica - Marselj na Alijanc Rivijeri (©Reuters)
Detalj sa meča Nica - Marselj na Alijanc Rivijeri (©Reuters)

Pljušte kazne u Francuskoj zbog izgreda na Rivijeri: Suspenzija Pajeu, Gonzalezu, Sampaolijevom pomoćniku

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.09.21. | 20:12

Nici i Marselju dodeljen novi datum, teren teutralan, navijačima spuštena rampa

Glavešine francuske Lige 1 donele su odluku: ponavlja se utakmica između Nice i Marselja. Ali, na neutralnom terenu. I Nici neće biti vraćen oduzet bod. I ostaće pod prismotrom, pa ukoliko se ponove navijački izgredi, Nica će biti kratka za još jedan.

Okršaj Nice i Marselja na Alijanc Rivijeri prerastao je u anarhiju. Nije se znalo ko pije, a ko plaća. Navijači domaćeg tima su gađali flašicom Dimitrija Pajea, a najbolji fudbaler marseljskog Olimpika nije im ostao dužan. Lansirao je flašicu na tribine nakon što je pogođen u leđa. Bio je to povod da otpočne sukob.

Izabrane vesti

Navijači su utrčali u teren, nastao je sveopšti metež, svako je bio protiv svakoga... A, najžustriji su bili Horhe Sampaoli, koji je na neki volšeban način prošao nekažnjeno i njegov pomoćnik Pablo Fernandez, koji je zbog udaranja navijača Nice zaradio suspenziju do kraja sezone. Dimitri Paje i Alvaro Gonzalez hladiće se dve utakmice.

Iako su propozicije francuske Lige 1 takve da ako tim odbije da se vrati na teren – Marselj je to uradio pri rezultatu 1:0 za Nicu – prisutnom timu piše se službeni rezultat. Od pravila je odstupljeno. Za novi duel Nice i Marselja dodeljen je datum – 27. oktobar (21.00). Za sada se ne zna na kom stadionu će se odigrati ponovljeni meč, jedno je sigurno – neće na Alijanc Rivijeri. I, naravno, bez navijača.

Bez ikakve sumnje iz oba tabora su nezadovoljni i smatraju da nije „pobedila pravda“. Verovatno će pasti i neko oglašavanje. A, ni datum novog meča ne leže im najbolje u raspored. Nici ponovljeni meč sa Marseljom dolazi posle duela sa Lionom, dok će Marselj prvo gostovati Laciju u Ligi Evrope, potom dočekati Pari Sen Žermen, pa se oštriti za „ispravljanje krivih Drina“.


tagovi

FrancuskaFrancuska 1Liga 1MarseljNicaDimitri Paje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara