Foto: Starsport
Foto: Starsport

Po proverenom receptu protiv Sumgaita: Krilo jedina dilema Brđana

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.07.21. | 11:32

Brđani se nadaju istorijskom koraku uz podršku publike

Pripreme obavljene u Sloveniji nagovestile su da je Čukarički sposoban i spreman da kontinuitet vrlo dobrih igara iz prethodne sezone nastavi i u novoj takmičarskoj godini. Pobeda nad Voždovcem (2:1) ukrasila je premijeru u domaćim okvirima, a u susretu zakazanom za večeras od 20 časova na Banovom brdu protiv Sumgaita, belo-crni će imati zadatak da u istom stilu otvore novo poglavlje i u Evropi.

Duel sa azerbejdžanskim predstavnikom u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija predstavljaće idealan test kvaliteta Brđana koji su uspeli da očuvaju okosnicu tima iz prethodne sezone i dodatno zaoštre konkurenciju angažmanom Jankovića, Čolića, Kembela i Roganovića, te im je sa pravom nametnuna uloga favorita u dvomeču koji sledi.

Izabrane vesti

Superligaška premijera protiv Zmajeva, uprkos činjenici da je rival rano ostao sa igračem manje, potvrdila je da Dušan Đorđević, strateg Čukaričkog, nema nameru da u velikoj meri odstupa od fudbalske ideje i filozofije igre koju je njegov tim demonstrirao tokom proleća, te je izvesno da će klub sa Banovog brda i ove sezone težiti atraktivnom i ofanzivnom fudbalu, na krilima mladih snaga i u već prepoznatljivoj formaciji 4-2-3-1.

Mesto među stativama, uprkos oštroj konkurenciji u vidu iskusnog Nemanje Belića, na početku sezone rezervisao je talentovani Đorđe Petrović čije su intervencije prethodne sezone privukle pažnju van superligaških okvira te se o njegovom inostranom angažmanu glaso govori već mesecima. Ipak, do eventualnog rastanka, izvesno je da će čuvar mreže rođen 1999. godine imati priliku da se dodatno afirmiše i dokaže.

Kontrolni dueli odigrani u Sloveniji definisali su poslednji bedem ispred Petrovića, pa kvartet defanzivaca koji u aktuelnom momentu čini prvi izbor uz štoperski tandem Šapić - Tanasijević predstavljaju bekovi Stevanović i Roganović, a bez ikakvih dilema stručni štab Čukaričkog je i kada je u pitanju izbor centralnih veznih fudbalera gde su poverenje opravdali najiskusniji. Iz tog razloga, izvesno je da će ključ igre Brđana biti u rukama Docića i Mijailovića.

(1,45) Čukarički (4,00) Sumgajt (7,00)

Kada su u pitanju pozicije na kojima strateg beogradskog kluba neće imati dilema, verovatno najlakši izbor koji će imati biće izbor najisturenijeg igrača imajući u vidu da je Đorđe Jovanović, posle zapažene prolećne uloge i vrlo dobrih priprema, takmičarsku godinu otvorio na idealan način i sa dva pogotka potpisao pobedu nad Voždovcem. Ipak, upravo ofanziva mogla bi da donese rotacije u redovima belo-crnih u odnosu na susret sa gradskim rivalom imajući u vidu skromno izdanje Normana Kembela na debiju, ali i promenu na poziciji iza napadača gde bi umesto Asmira Kajevića šansu mogao da dobije Stefan Kovač. Za razliku od Alekse Jankovića koji se predstavio u željenom svetlu, povremeni reprezentativac Jamajke nije uspeo da pokaže sve adute za 45 minuta koliko je proveo na terenu, te ne bi bilo iznenađenje da priliku od prvog sudijskog zvižduka umesto njega dobiju Milan Savić ili Stefan Čolović.

Dodatni motiv u petom učešću na međunarodnoj sceni za osam godina Čukaričkom će biti prilika da napravi iskorak i kroz novo takmičenje prvi put stigne do trećeg kola kvalifikacija nekog od nadmetanja pod okriljem UEFA, a Brđani se nadaju da će im jedan od aduta na putu do cilja biti i publika, s obzirom na to da su kapije stadiona na Banovom brdu otvorene i da je ulaz na istočnu tribinu besplatan.

Značaj povratka gledalaca na stadion uoči susreta istakli su i kapiten Čukaričkog Marko Docić i član stručnog štaba Pavle Delibašić pozvavši ujedno i sve ljubitelje fudbala da im uživo pruže podršku.

"Nadam se istorijskom uspehu, a to je plasman u sledeće kolo. To bi bio jedan od najvećih rezultata u klupskoj istoriji. Smatram da je prednost što igramo prvu utakmicu kod kuće i ukoliko ostvarimo pozitivan rezultat na svom terenu, možemo da imamo drugačiji pristup u revanšu. Sa nestrpljenjem očekujem da izađemo na teren. Biće nam veoma potrebna podrška sa tribina i pozivam ovom prilikom sve ljubitelje fudbala da nam budu vetar u leđa sa tribina", rekao je Docić.

Projektovani sastav Čukaričkog (4-2-3-1): Petrović - Stevanović, Šapić, Tanasijević, Roganović - Mijailović, Docić - Čolović, Kovač, Janković - Jovanović.



tagovi

SumgaitČukaričkiLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara