Marko Docić
Marko Docić

Počele pripreme Čukaričkog: Da doguramo što dalje u Evropi

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.19. | 19:58

Marko Docić se nada dobroj sezoni Brđana

Zakotrljala se lopta na Banovm brdu. Tri sedmice posle remija sa Vojvodinom, u poslednjem kolu plej-ofa, Čukarički je počeo pripreme za novu sezonu.

I to sa novim trenerom. Umesto Sima Krunića, koji je ucrtao Brđane na evropsku mapu, prozivku je izvršio Aleksandar Veselinović, kome se javilo 26 igrača. Izostali su mladi reprezentativac Srbije, Miroslav Bogosavac, A reprezentativac Crne Gore Boris Kopitović, Samuel Ovusu koji se sa selekcijom Gane sprema za Kup afričkih nacija, kao i povređeni Miladin Stevanović. Planirano je da belo-crni do 20. juna treniraju u Beogradu, posle čega se sele na slovenačko Pohorje.
Zadovoljan sam sezonom za nama, ostvarili smo cilj, plasirali se u Evropu. Naravno da će i ove sezone ciljevi Čukaričkog biti slični, da budemo u vrhu tabele. Moraćemo da razmišljamo i o evropskim utakmicama, želja nam je da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu i doguramo što dalje. Već 19. juna je žreb za prva dva kvalifikacija za Ligu Evrope“, predočio je Marko Docić.

Izabrane vesti

Kapiten Čukaričkog nada se dobroj saradnji sa novim strategom Veselinovićem, a sviđa mu se i koncpet promocije mladih igrača, iz sopstvenih resursa u prvi tim.
Svi smo zahvalni Kruniću, ostvario je cilj, a o novom šefu struke sam čuo sve najbolje, kao osobi, čoveku, treneru... Nadam se dobroj saradnji, a mi igrači ćemo se truditi da ispunimo zahteve koje stavi pred nas i da naravno počnemo da pobeđujemo od prvog kola u Evropi. Što se tiče omladinaca, trebalo bi da budu strpljivi, slušaju, prihvataju sugestije trenera i starijih igrača i neće niti problema. Na njima je da se dokazuju. Čukarički se od dolaska Dragana Obradovića odlučio za koncept afirmacije mladih igrača. Imaju kvalitet, pogotovo momci koji su od prvog dana sa nama“, dodao je Marko Docić.

Na prozivci se pojavilo 26 igrača. U pitanju su: Marko Docić, Luka Stojanović, Ognjen Mudrinski, Asmir Kajević, Darko Puškarić, Stefan Kovač, Stefan Šapić, Slobodan Tedić, Luka Luković, Aleksandar Đorđević, Stefan Veličković, Dimitrije Kamenović, Marko Šarić, Kosta Aleksić, Milutin Vidosavljević, Đorđe Šošević, Andrija Fratrović, Nikola Terzić, Bojica Nikčević, Slobodan Rubežić, Vasilije Bakić, Marko Rakonjac, Nemanja Belić, Đorđe Petrović, Novak Mićović i Mink Peters.

Prvi meč u narednoj sezoni Čukarički će igrati u okviru prvog kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope, 11. jula, revanš će biti na programu nedelju dana kasnije. Žreb prve dve runde kvalifikacija je 19. juna.

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara