Počelo je! Mitar golom poveo Fulam ka Premijer ligi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.08.19. | 18:00

Rutinska pobeda londonskog tima nad Blekburnom (2:0) uz pogodak srpskog reprezentativca

Posle blamaže i loše igre u Bristolu prošlog vikenda konačno malo radosti i za fanove Fulama. Tim sa Krejven Kotidža upisao je danas prvu pobedu u Čempionšipu u novoj sezoni i to zahvaljujući srpskom reprezentativcu Aleksandru Mitroviću koji je otvorio svoj golgeterski konto u trijumfu nad Blekburnom od 2:0.

Ako se kao i ostatak tima nije proslavio na premijeri u prvom kolu, danas je Mitrović pokazao sasvim novo lice, a boljoj igri tima Skota Parkera doprineo je i novajlija iz Bornmuta Hari Arter koji je već na debiju pokazao da će biti strašno pojačanje.

Izabrane vesti

Uostalom, iskusni Irac je asistirao za vođstvo kapitenu Tomu Karniju u 35. minutu, pre nego što je Mitrović posle sjajnog prodora levog beka Džoa Brajana stavio tačku u 81. minutu. Rutinska reakcija, pozicija je bila lagana i nije mu bilo teško, ali će Mitrogol posle prvenca svakako poprilično "nabildovati" samopouzdanje za nastavak sezone u kojoj Fulam juri ekspresan povratak u Premijer ligu.

Što se tiče ostalih mečeva današnjeg programa iznenađenje predstavlja remi Lidsa na Elandu protiv Notingem Foresta (1:1) u ranom popodnevnom terminu. Gosti su do boda stigli posle sumnjivog pogotka Luisa Grabana u 77. minutu koji je postignut nakon što je napravio prekršaj u napadu nad domaćim štoperom Kuperom. Lids je odigrao još jednu odličnu utakmicu, dominirao u većem delu, ali promašaji centarfora Patrika Bamforda dospeli su na naplatu u finišu.

Posle dva kola vodeći na tabeli sa stoprocentnim učinkom su Šefild Venzdej i Čarlton. Sove su lako na svom Hilsborou porazile Barnsli sa 2:0 golovima Marfija i Flečera u svakom od poluvremena, dok je nekadašnji premijerligaš Čarlton oduševio protiv Stouka koji je porazio sa 3:1 na Veliju. Ekipa Lija Bojera koja je letos ušla u Čempionšip iz trećeligaškog ranga definitvno je najprijatnije iznenađenje ovog leta. 

ČEMPIONŠIP - 2. kolo

Subota
Lids  - Notingem Forest 1:1 (0:0) 
Birmingem - Bristol Siti 1:1 (0:0) 
Šefild Venzdej - Barnsli  2:0 (1:0)
Preston - Vigan 3:0 (2:0)
Čarlton - Stouk 3:1 (1:1)
Fulam - Blekburn 2:0 (1:0)
VBA -  Milvol 1:1 (0:0)
Kardif - Luton 2:1 (0:0)
Derbi - Svonsi 0:0
KPR - Haderfsild 1:1 (0:0)
Midlsbro - Brentford 0:1 (0:0)
Hal - Reding 2:1 (2:0)

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara