Pol Pogba (©Reuters)
Pol Pogba (©Reuters)

Pogba otvoreno: Patio sam od depresije zbog Murinja, ako imaš para ne znači da si uvek srećan

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.03.22. | 13:23

Fudbaler Mančester junajteda o psihičkim problemima sa kojima se susretao tokom karijere, pa i o tome kako mu je ukradena medalja osvojena kada je postao prvak sveta

I bogati plaču, kaže Pol Pogba u intervjuu za francuski Figaro u kome je, između ostalog, govorio o borbi sa psihičkim problemima. Otkriva da je sve počelo kada je Žoze Murinjo seo na klupu Mančester junajteda.

Dobro, ne odmah, u prvoj sezoni po dolasku Junajted je sa Pogbom i Murinjom osvojio Ligu Evrope i Liga kup. Odnosi su se pokvarili u drugoj sezoni, a eskalirali kda je septembra 2018. portugalski trener reprezentativcu Francuske oduzeo status zamenika kapitena. Tri meseca kasnije Murinjo je dobio otkaz zbog loših rezultata.

Izabrane vesti

Iskusio sam depresiju više puta tokom karijere, samo ne pričaš o tome. Nekad ni ne znaš da si depresivan, samo želiš da se izoluješ, da budeš sam, a to su sve znaci koji ne varaju. Kod mene je sve počelo sa Žozeom Murinjom u Mančesteru. Zapitaš se, da li sam ja kriv, jer nikada pre toga nisi proživljavao takve stvari”, priseća se Pogba.

Murinjo nikada nije otkrio zašto je Pogbi skinuo traku, ali su mediji naširoko spekulisali da je bio nezadovoljan ponašanjem fudbalera. Stanje se samo pogoršavalo, pa je i Patris Evra, iskusniji saigrač, pomagao Pogbi.

Ne želim da zbog tih loših trenutaka zaboravim sve dobro što sam uradio, ali nije uvek lako. Kada nisam mogao sve sam, razgovarao sam mnogo sa ‘čika Petom’ (Evrom), bivšim igračima koji su to proživeli, jer oni te odmah razumeju. Moraš da pričaš, mora neko da te sasluša, moraš da izbaciš sav taj bes i svu tu depresiju koja te izjeda. Za mene je to obavezno”.

Neko će reći i da Pogba previše drami, ipak živi san svakog dečaka, zarađuje milione, ali…

Naravno, zarađujemo dosta i ne možemo da se žalimo, ali sve to ne sprečava da se prolaziš kroz takve trenutke. Kao i svima drugima, neki trenuci su teži od drugih. Da li treba uvek da budeš srećan ako imaš para? U životu nije tako. Ali u fudbalu takve stvari nisu prihvaćene, iako mi nismo superheroji, samo obični ljudi”.

15.00: (1,35) Francuska M19 (4,80) Švedska M19 (7,50)

Ni sada Pogba nije sasvim zadovoljan na Old Trafordu. Ugovor mu ističe na leto, a uveliko se priča o tome da će tada i napustiti Mančester. Poslednjih meseci Pogba mnogo bolje igra za reprezentaciju Francuske nego za klub.

Selektor i ja se dobro slažemo. Dao mi je ulogu koju mogu da odigram. Ali u Mančester junajtedu, da li uopšte tamo imam ulogu? Preispitujem se, ne znam odgovor”.

Nažalost, ne zna ni gde mu je medalja osvojena na Svetskom prvenstvu 2018. godine. Ukradena mu je dok je igrao protiv madridskog Atletika utakmicu Lige šampiona.

Najbitnije je da su mi deca dobro… Odneli su majčin nakit, moju medalju sa Mundijala. Najviše me je uplašilo to što je moje dvoje dece bilo kod kuće sa dadiljom. Ona je sve čula, zvala moju suprugu i obezbeđenje i zaključala se zatim u sobi sa dečacima. Danima je bila u šoku”, završio je Pogba.



tagovi

Pol PogbaŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara