Marko Petković (©Starsport)
Marko Petković (©Starsport)

Pogled Honveda ka Srbiji, na radaru Mađara i Marko Petković

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 10:12

Tim iz Budimpešte ima velike planove

Za mađarske klubove najatraktivnije tržište u zimskom prelaznom roku biće Srbija. Rešili su da se počaste pojačanjima iz susedstva i “očerupaju” TSC. Klub iz Bačke Topole bio je samo usputna stanica Slobodanu Rajkoviću, koji je prešao u MTK, a sva je prilika da se ni Marko Petković neće duže zadržati u TSC-u, i da će se i on otisnuti u Mađarsku.

Bacio je oko Honved na Filipa Holendera, želi bogati mađarski klub da vrati na stadion “Božik” krilnog fudbalera Partizana, koji je u timu iz Budimpešte pružao najbolje partije u karijeri i stekao status reprezentativca, ali se tu neće zaustaviti kada je reč o pojačanjima iz Srbije. Na radaru Honveda našao se i desni bek Marko Petković. A, ono što Honved nameri – to i ostvari.

Izabrane vesti

Ne odustaje Honved kada zagrize, a ove zime pikirao je igrače iz Srbije. Veruju u posrnulom velikanu iz Budimpešte da će formiranjem srpske kolonije ponovo biti konkurentni makar za izlazak na međunardonu scenu, a u dogledno vreme i u borbi za naslov prvaka. Očajnički traga Honved za desnim bekom, a izbor je pao na Petkovića. Ima lepo iskustvo Honved sa igračima iz Bačke Topole. Minulog leta angažovao je napadača Nenada Lukića, koji je u Superligi noseći dres TSC-a postigao 35 golova za malo jače od dve sezone, a u istom ritmu nastavio je da trese mreže i po dolasku u Honved.

Nije se pokajao Honved što je angažovao Lukića i za njegov potpis izdvojio 350.000 evra, pa želi da okuša sreću sa još jednim igračem TSC-a. Petković je u septembru stigao u Bačku Topolu posle epizoda u moskovskom Spartaku i Tondeli, potpisao je ugovor do leta 2022. i tokom jeseni je manje-više bio standardan. Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde i OFK Beograda je upisao 13 nastupa za TSC i postigao dva gola, a solidne partije preporučile su ga Honvedu.

Priprema se mađarski klub za zimsku rekonstrukciju, srpski fudbaleri su u fokusu, ali sportski sektor Honveda gleda i ka ostalim okolnim zemljama. Pored Marka Petkovića i Filipa Holendera pikirao je tim iz Budimpešte i Samjuela Asamou iz Krajove. Za svako od tri pojačanja koja je naciljao, moraće Honved da se isprsi. Verovatno najviše za vezistu iz Gane, koji u rumunskom klubu zarađuje 750.000 evra prema pisanju tamošnjih medija.

Očigledno da su u Honvedu više ne žele da gube vreme… Hoće ponovo da budu konkurentni za titulu i da se na “Božiku” igraju evropske utakmice. Neće žaliti novac da ostvare zacrtane ciljeve.


tagovi

Marko PetkovićHonvedZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara