Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pogodak Barkosa nije značio, Alijanca ispala iz Bisentenarija od drugoligaša

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 04:47

Santa Rosa bolja u penal seriji

Veliko iznenađenje u Peruu. Drugi najtrofejniji klub u državi eliminisan je već na prvom stepeniku Kopa Bisentenarija. Glave mu je došao drugoligaš Santa Rosa i to posle boljeg izvođsenja penala - 2:2 (3:2 u penal seriji).

Lepe vesti za Universitario, Sporting Kristal, Sport Bojse... sve one koji veruju da mogu da podignu pehar na kraju kupa. Konkurencija je od večeras slabija za jedno veliko ime peruanskog fudbala. Malo ko je očekivao da će se prošlogodišnji učesnik grupne faze Libertadoresa ovako okliznuti.

Izabrane vesti

Nagovestila je Santa Rosa potencijalnu neprijatnost za velikana kada je u 17. minutu stigla do prednosti preko Ansahime. Na odgovor se čekalo do isteka prve trećine drugog dela, a ko bi drugi nego Ernan Barkos. Pre meča su se pojavile informacije da bi svetski putnik kojem je Alijanca 18. klub u karijeri mogao da odsustvuje zbog lake povrede. Međutim, našao se u startnoj postavi i pogodio izjednačenje. Devet minuta posle njega Agire je doneo preokret iz jedanaesterca

Činilo se da je autsajder u konopcima, ali je Pando petnaestak minuta pre kraja šokirao Alijancu. Slavni klub iz Lime prvenstveno nije smeo sebi da dozvoli da meč ode u penal seriju, jer je tu sve moguće. Pa čak i da vas eliminiše klub koji je do večeras, na poslednjih devet mečeva samo jednom slavio uz šest poraza.

Santa Rosa je realizovala samo jedan penal u prve četiri serije, Alijanca dva. Ali onda je Rosa namestila nišan i gledala Macudu i Rohasa koje je pojeo pritisak. Plavo-beli su pali već u prvoj rundi, Santa izborila osminu finala protiv Union Komersija, kluba protiv kojeg može da se nada prolazu jednu rundu dalje.

LIGA KUP PERUA – ŠESNAESTINA FINALA (JEDAN MEČ)

Četvrtak

Karlos Stejn – Ajakučo 0:1 (0:1)

Union Komersio – Alijanca Huanuko 4:1 (1:0)

Huan Aurih – Alijanca Atletiko 0:1 (0:0)

Petak

Deportivo Munisipal – Kantolao 1:0 (1:0)

Bomasopmač – Kusko u toku

Union Huaral – Sezar Valjeho u toku

Santos – Sport Bojs u toku

Subota

Santa Rosa - Alijanca Lima 2:2 (1:0) /3:2 posle penala/

19.15: (3,70) Komersijantes Unidos (3,35) Kahamarka (1,95)

22.00: (7,50) Pirata (4,80) Sijensijano (1,35)

Nedelja

02.30: (10,0) Deportivo Kupsol (4,70) Universitat de Deportes (1,30)

19.15: Ljakvabamba – U. San Martin

22.00: Melhar – Karlos Manuči

Ponedeljak

02.30: Čavelines – Sport Uankajo

***kvote su podložne promenama


tagovi

Ernan BarkosAlijanca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara