Matijas Vinja (Foto: twitter.com/OfficialASRoma
Matijas Vinja (Foto: twitter.com/OfficialASRoma

Pojačanje iz Palmeirasa za Murinja, stigla zamena za Spinacolu: Vinja potpisao za 13.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.08.21. | 17:24

Transfer i zvanično potvrđen

Roma nastavlja da se pojačava. Sada je u Večni grad stigla zamena i za povređenog Leonarda Spinacolu. Pisalo se o brojnim imenima, na kraju je ugovor sa klubom potpisao urugvajski reprezentativac Matijas Vinja.

Ovaj 23-godišnji fudbaler je u Rim stigao iz Palmeirasa. Karijeru je počeo u Nasionalu iz Montevidea, a u klub iz Sao Paula stigao je prošle godine. Posle 68 nastupa i pet golova za Verdao, preselio se u Evropu.

Izabrane vesti

Roma je za njegove usluge izdvojila 13.000.000 evra, potvrđeno je na sajtu kluba. U dogovoru dva kluba nalaze se i brojne klauzule, koje su vezane za buduće nastupe 23-godišnjeg fudbalera. Palmeiras je zadržao i pravo na određeni procenat od naredne prodaje talentovanog beka.

Vinja je parafirao ugovor sa Vučicom do leta 2026. godine. U Rimu će odmeniti sjajnog Spinacolu, koji se povredio na Evropskom prvenstvu i očekuje ga duža pauza.

Iako je na samom početku karijere, Vinja može da se pohvali sa pet trofeja. Osvojio je duplu krunu 2019. godine sa Nasionalom, da bi minule bio deo ekipe Palmeirasa koja je osvojila Kup Brazila, šampionat Paulista i Kopa Libertadores. Već je upisao i 16 nastupa u dresu reprezentacije Urugvaja.

Dolaskom Žozea Murinja na klupu, ambicije Rome su značajno skočile. S toga je uprava spremna dobro da pojača ekipu. Pre Vinje su opremu kluba sa Olimpika zadužili i golman Rui Patrisio (Vulverhempton) i napadač Eldor Šomurodov (Đenova). Otkupljen je i ugovor Rodžera Ibanjeza, koji je minule sezone bio na pozajmici u klubu iz Atalante, kao i talentovanog američkog beka Brajana Rejnodlsa (Dalas). Kasa kluba iz Rima praznija je za 57.750.000 evra.

Bilo je i brojnih odlazaka, ali su mahom igrači odlazili na pozajmice ili se rastajali sa klubom po isteku saradnje. Golman Pau Lopez i Džengiz Under su se preselili u Marsej (pozajmice), kao slobodan igrač je klub napustio Bruno Peres (Trabzonspor), dok je Džastin Klajvert pozajmljen Nici. Otišli su i Ludoviko D Orazio, Mirko Antonući, Žuan Žesus, kao i golmani Antonio Mirante i Simone Fareli. Zarada? Svega 1.220.000 evra.

Klub će po svemu sudeći uskoro napustiti i Edin Džeko, koji se seli u redove milanskog Intera. Iskusni Bosanac će na Đuzepe Meaci odmeniti Romelua Lukakua (vraća se u Čelsi), a procena je da će Romi na ime obeštećenja pripasti najviše 2.000.000 evra.



tagovi

Matijas VinjaPalmeirasletnji prelazni rok 2021RomaLeonardo Spinacola

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara