Maurisio Poketino (©Reuters)
Maurisio Poketino (©Reuters)

Poketino je najbolje što Čelsi trenutno ima

Vreme čitanja: 4min | pon. 13.11.23. | 09:58

"Ako pričamo o Čelsijevom povratku osvajanju trofeja, nisu mogli da nađu boljeg trenera koji je bio na raspolaganju", smatra Džejmi Karager

Fantastičan meč odigrali su Čelsi i Mančester Siti u derbiju 12. kola Premijer lige. Rezultatska klackalica rešena je pogotkom Kola Palmera iz penala u petom minutu nadoknade za 4:4. Sitijevo dete, momak rođen u Mančesteru, presudilo je Građanima.

Nije Pep Gvardiola verovao u njega iako je Palmer imao nekoliko odličnih izdanja tokom letnjih priprema. Sjajan je bio i u Superkupu Evrope kada je pogodio za 1:1 u meču sa Seviljom, koja je potom savladana penalima. I pored toga Gvardiola je pristao na prodaju 21-godišnjeg veziste, koji je smatrao da zaslužuje veću minutažu. U potragu za poverenjem trenera Palmer je otišao u London u transferu vrednom 47.000.000 evra, plus bonusi. I, brzo dočekao priliku za osvetu.

Izabrane vesti

Ovo je bio njegov tek deveti premijerligaški start, od kojih je šest imao u Čelsiju, ali i već četvrti pogodak. Sve ih je dao iz penala, prvenac je upisao početkom oktobra protiv Barnlija (4:1), zatim je pogađao protiv Arsenala (2:2), Totenhema (4:1) i sada Manačester Sitija (4:4).

Ni očajni vremenski uslovi, ni doskorašnji saigrač među stativama, ni to što je Ederson pročitao u koju će stranu poslati loptu nisu sprečili Palmera da pogodi. Podigao je loptu taman koliko treba da sjajni Brazilac ne može da je dohvati.

"Osećao sam samopouzdanje, bio sam koncentrisan. Ne mogu da kažem da vežbam penale, jer nije tako. Samo verujem u svoje sposobnosti", odiše mladi fudbaler samopouzdanjem.

U jednom trenutku tokom meča Kol Palmer je pokušao da se ušunja među bivše saigrače i čuje kakvu su taktiku spremili. Brzo je, ipak, reagovao Erling Haland i sa osmehom ga udaljio.

"Prvi put sam igrao protiv Sitija, bilo je čudno. Imam ogromno poštovanje za klub u kojem sam proveo 15 godina. Bilo je sjajno videti neke od prijatelja, ali nismo imali sreće da ih pobedimo".

Iako se nalazi tek na desetom mestu Premijer lige, Čelsi je ove sezone pokazao da može da se nosi sa najboljima. Uz remi sa Sitijem, nerešeno je bilo i protiv Arsenala (2:2) i Liverpula (1:1), dok je pobeđen Totenhem (4:1). Slabi rezultati protiv, na papiru lošijih rivala, koštali su tim Maurisija Poketina boljeg plasmana na tabeli.

Bivši kapiten Liverpula Džejmi Karager uverava da je Argentinac bio odličan izbor za trenera i ističe da je upravo Poketino trenutno najbolje što Čelsi ima u svom klubu.

"Najbolja stvar u vezi Čelsija trenutno je Poketino. Ne igrači ili vlasnici nego trener. On je najvažniji čovek u klubu u ovom trenutku. Ako pričamo o Čelsijevom povratku osvajanju trofeja, nisu mogli da nađu boljeg trenera koji je bio na raspolaganju. Ali, sve oko njega mora da se popravi", smatra čuveni štoper, sada stručni konsultant na televiziji Skaj.

Karager veruje da je Poketino konačno uspeo da probudi samopouzdanje među igračima londonskog tima.

"Videli su da mogu da se nose sa najboljom ekipom na svetu. Imaju poverenje u trenera, koji je upeo da im nađe prave uloge. Bili su bolji tim u duelima sa Liverpulom i Arsenalom, a mislim da su i protiv Sitija oni bili ti koji su stvarali veće probleme protivniku. Možemo da pričamo o tome koliko je novca potrošeno na dovođenje igrača, ali kada pričamo o odnosu trenera i mladih igrača, moramo da pričamo s mnogo optimizma i verujem da ovaj Čelsijev tim ima lepu budućnost", zaključio je Karager.

Narednu priliku da vidimo londonske Plavce na delu imaćemo 25. novembra protiv Njukasla. Lako je moglo da se dogodi da to bude bez Maurisija Poketina, koji je burno reagovao na kraju utakmice zbog odluke Entonija Tejlora da svira kraj u trenutku kada je je Čelsi imao priliku za opasan napad. Arbitar mu je, međutim, pokazao samo žuti karton i poštedeo ga suspenzije.

I sam Poketino se pokajao posle meča i dodatno ublažio eventualnu kaznu.

"Zaslužujem da budem kažnjen. Prešao sam granicu, takvo ponašanje ne šalje lepu sliku o meni i generalno fudbalu. Moram da se izvinim Entoniju Tejloru i njegovim pomoćnicima. Verovao sam u tom trenutku da bi Rahim Sterling mogao da uđe u šansu za postizanje petog gola", objasnio je Poketino.

Argentinac se izvnio i Pepu Gvardioli, s kojim se nije rukovao na terenu zbog želje da se raspravi sa sudijom.

"Nema problema, sve je u redu. To su emocije, i meni se nekada dešava da reagujem na taj način", odgovorio mu je kolega sa Sitijeve klupe.



tagovi

Maurisio PoketinoČelsiPremijer ligaKol Palmer

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara