(©Reuters)
(©Reuters)

Poketino: Ostanak Nejmara i Mbapea je prioritet PSŽ-a

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.04.21. | 10:44

Parižani stežu obruč...

Pari Sen Žermen se osvetio Bajernu za prošlosezonski poraz u finalu Lige šampiona, Nejmar je presekao jednu veliku dilemu i poručio da ostaje na Parku prinčeva, a u Parizu očekuju da ni Kilijan Mbape neće promeniti sredinu.

Gazda Svetaca Naser Al-Kelaifi istakao je da ne postoji razlog da udarne napadačke igle Svetaca napuste klub. Napadačkom dvojcu spremaju se novi ugovori pošto postojeći ističu na leto 2022. godine. Kilijanu Mbapeu se ne žuri sa produžavanjem saradnje, poznato je da mu je Real Madrid dečački san, ali je malo verovatno da će Kraljevići u vreme globalne finansijske krize izazvane pandemijom virusa korona biti sposobni da plate astronomsko obeštećenje ovog leta.

Izabrane vesti

Pritisak se pojačava, Parižani žele da što pre potpišu nove ugovore sa Nejmarom i Mbapeom, obruč se steže i svako malo neko iz Pari Sen Žermena se oglasi po pitanju ostanka napadačkog dua u klubu. Poslednji u nizu je Maurisio Poketino

“Mbape u Real Madridu? Svom snagom ću se boriti da zadržim Kilijana u Pari Sen Žermenu. Činimo sve što je u našoj moći da Nejmar i Mbape ostanu u klubu. Optimističan sam po tom pitanju. Obojica su izuzetno posvećena i za klub je prioritet da ostanu. Ne razmišljamo o drugom planu bez njih dvojice”, rekao je Maurisio Poketino.

Polufinale LŠ: (3.10) PSŽ (3.40) Man. Siti (2.30)

Budućnost Lionela Mesija u Barseloni i Serhija Ramosa u Real Madridu je neizvesna, obojica su se u minulom periodu povezivala sa Svecima, a strateg Pari Sen Žermena nije želeo da se upusti u dublju priču.

“Sigurno je da će uskoro biti poznata sudbina Lionela Mesija i da li će potpisati novi ugovor sa Barselonom. Serhio Ramos? Ne volim da pričam o igračima koji nisu u mom timu”, istakao je trener Svetaca i dodao:

“Glasina je mnogo, radimo na poboljšanju tima”.

Pari Sen Žermen će se u polufinalu Lige šampiona suprotstaviti Mančester sitiju. Prošle godine Sveci su stali na korak od cilja, minhenski Bajern isprečio im se na putu do prvog “ušatog” pehara i spustio rampu timu sa parka prinčeva da u prvom finalu dođu do toliko željenog trofeja.

Jedno od dva ovogodišnja polufinala donelo je okršaj timova koji žude za evropskom titulom, ali duel Poketina i Pepa Gvardiole, trenera kojem se Argentinac duboko divi.

“Volim dvoboje sa Pepom Gvardiolom, jer smatram da je, možda, najbolji trener na svetu, i uvek postavlja izazove”, poručio je trener Svetaca.



tagovi

Kilijan EmbapeNejmarMaurisio PoketinoPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara