Meti Keš (©Reuters)
Meti Keš (©Reuters)

Poljska sa debitantom Englezom napada Engleze i brani se od Albanaca

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.11.21. | 15:00

Paulo Souza pozvao Aston Vilinog defanzivca za odlučujuće utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Još dva kola ostala su do kraja grupne faze evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. Posle novembarskih okršaja dobićemo većinu putnika na Mundijal, što će biti sve prvoplasirane selekcije u grupama, dok će drugoplasirane u baraž.

Poljska je trenutno "ni na nebu ni na zemlji". Ima šansu, mada samo teoretsku, da prestigne vodeću Englesku, ali se i brani od trećeplasirane Albanije, koja vreba iz senke.

Izabrane vesti

Naime, selekcija koju vodi Portugalac Paulo Souza u prethodnih osam mečeva sakupila je 17 bodova, tri manje od Engleske, a dva više od Albanije.

U pretposlednjem kolu, 12. novembra, sastaju se Andora - Poljska, Engleska - Albanija i Mađarska - San Marino, a u poslednjem, 15. novembra, Albanija - Andora, Poljska - Mađarska i San Marino - Engleska. Jasno je da, osim nekog baš velikog iznenađenja, Engleska ima najveće šanse da kao prva prođe kroz cilj, a Poljska da kao drugoplsirana potraži šansu u baražu.

Za odlučujuće mečeve Souza je pozvao 27 fudbalera, među kojima je desni bek Aston Vile, 24.godišnji Meti Keš. Reč je o momku rođenom u Slau, nedaleko od Londona, ali čija majka je poljskog porekla, pa je po njoj uspeo da dobije pasoš, iako nikada nije igrao, niti živeo u Poljskoj.

Keš je fudbalom počeo da se bavi u Vikombu, ali je profesionalac postao u Notingem Forestu. Od 2020. je član Aston Vile za koju je sakupio 39 nastupa, dao jedan gol i namestio tri.

Pored Keša, poziv je dobio još jedan igrač koji čeka na debi. Reč je o golmanu Kopenhagena, 22-godišnjem Kamilu Grabari, koji je dosad branio samo za mlađe selekcije.

Evo i kompletnog spiska Paula Souze za duele Poljske sa Andorom i Mađarskom:

golmani: Kamil Grabara (Kopenhagen), Lukaš Skorupski (Bolonja), Vojćeh Šćešni (Juventus),

defanzivci: Jan Bednarek (Sautempton), Bartoš Berežinski (Sampdorija), Meti Keš (Aston Vila), Pavel Davidovič (Verona), Kamil Glik (Benevento), Robert Gumni (Augzburg), Mihal Helik (Barnsli), Tomaš Kedziora (Dinamo Kijev), Timoteuš Puhač (Union Berlin), Masiej Ribus (Lokomotiva),

vezisti: Pržemislav Frankovski (Lans), Kamil Jožvijak (Derbi Kaunti), Mateuš Klič (Lids), Gregorž Kričovijak (Krasnodar), Karol Lineti (Torino), Jakub Moder (Brajton), Pržemislav Plačeta (Norič), Damijan Sžimanski (AEK Atina), Pjtor Zjelinski (Napoli),

napadači: Adam Buksa (Nju Ingland Revolušan), Robert Levandovski (Bajern Minhen), Arkadijuš Milik (Olimpik Marselj), Kšištof Pjontek (Herta) i Karol Viderski (PAOK).


tagovi

PoljskaMeti KešAston Vilakvalifikacije za svetsko prvenstvoPaulo Souza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara