Petro Pelegri i Nemanja Radonjić (©Reuters)
Petro Pelegri i Nemanja Radonjić (©Reuters)

Ponedeljak u Seriji A: Torinov zalet za derbi

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.02.23. | 13:16

Bikovi dočekuju Kremoneze u ponedeljak od 20.45 časova, u poslednjem meču 23. kola italijanskog šampionata

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Ivan Jurić je maksimalno iskoristio deset dana koje mu je poklonio kalendar između meča sa Milanom i večerašnjeg sa Kremonezeom da spremi tim koji će sledeće nedelje ukrstiti koplja sa Juventusom. Večerašnji duel se doživljava kao generalna proba pred derbi koji će biti potpuno drugačiji od drugih. Naime, posle nekoliko decenija, Torino bi mogao da se nađe ispred Juventusa na tabeli pred gradski duel u drugom delu sezone. U slučaju pobede Granate bi imale bod više od Bjankonera i izbili bi na sedmu poziciju koja garantuje prolaz u Ligu konfernecija pod uslovom da Inter osvoji Kup Italije.

Izabrane vesti

U 2023. godini Torino je napavio samo jedan veliki kiks: poraz od Specije na Olimpijskom stadionu Grande Torino. To je bio i jedini poraz Bikova na domaćemm terenu u poslendjih šest pojavljivanja. Jurić ne želi da njegovi igrači naprave istu grešku i zato je i juče na konferenciji za novinare podvukao da traži od svojih igrača maksimalnu koncentraciju.

Kremoneze je u Kupu Italije napravio dva prvorazredna čuda eliminsavši Napoli i Romu, međutim promena na klupi i dolazak Balardinija nije promenio hod u Seriji A. U novoj godini tim iz Kremone je izbegao poraz samo protiv Bolonje. Ipak, Torino treba da bude veoma oprezan jer je Kremoneze više puta igrao nerešeno u gostima (pet puta) nego kod kuće (tri puta).

20.45: (1,68) Torino (3,60) Kremoneze (5,60)

Jurić je radio tokom cele prošle nedelje sa Ivanom Ilićem kako bi mu podigao formu za večerašnji meč i čini se da je u tome uspeo jer je srpski reperezentativac najavljenu startnoj postavi mada potoji još uvek šansa da na njegovom mestu zaigra Vijera.

Napad Torina će predvoditi Sanabrija dok su Vlašić i Mirančuk u konkurenciji za jednom mesto pored Karamoa iza leđa jedinog špica. Radonjić će čekati šansu na klupi i verovatno će ući u igru u drugom poluvremenu.

Domaćin ne može da računa na par važnih igrača, pre svih na Ričija, a zatim na Pelegrija, Lazara i Zimu. Posebno oprezan večeras mora da bude Ajna, ako dobije žuti karton moraće da preskoči derbi.

Goste će predvoditi Marko Benasi, bivši igrač Torina koji je u zimskom prelaznom roku pojačao redove novog prvoligaša a Balardini ne može da računa samo na Vaskeza (Kartoni) i Kirikeša (povreda).

TORINO (3-4-2-1): Milinković – Điđi, Šurs, Bonđorno – Singo, Ilić, Lineti, Ajna – Vlašić, Karamo – Sanabrija

KREMONEZE (3-5-2): Karneseki – Ferari, Bjanketi, Ajvu – Sernikola, Pikel, Benasi, Meite, Valeri - Čofani, Feliks

---------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

SERIJA A – 23. KOLO

Petak

Sasuolo - Napoli 0:2 (0:2)

/Kvarachelija 12, Osimen 33/

Subota

Sampdorija - Bolonja 1:2 (0:1)

/Sabiri 68p - Sorijano 27, Orsolini 90/

Monca - Milan 0:1 (0:1)

/Mesijas 31/

Inter - Udineze 3:1 (1:1)

/Lukaku 20pen, Mhitarjan 73, Martinez 89 - Lovrić 43/

Nedelja

Atalanta - Leče 1:2 (0:1)

/Hejlund 87 - Asan 4, Blin 74/

Fjorentina - Empoli 1:1 (0:1)

/Kabral 85 - Kambiagi 29/

Salernitana - Lacio 0:2 (0:0)

/Imobile 60, 69/

Specija - Juventus 0:2 (0:1)

/Ken 32, Di Marija 66/

Roma - Verona 1:0 (1:0)

/Solbaken 45/

Ponedeljak

20.45: (1,68) Torino (3,60) Kremoneze (5,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija ATorinoKremoneze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara