Robert Prosinečki (©MN Press)
Robert Prosinečki (©MN Press)

Poraz TSC-a u Sloveniji, Crnomarković pogodio za Robijevu Olimpiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.22. | 21:21

Zmajčeki bolji od tima iz Bačke Topole u pripremnom duelu za nastupajuću sezonu

Olimpija je odigrala treću prijateljsku utakmicu na pripremama za sezonu 2022/23. U Lešću je odmerila snage sa srpskim prvoligašem TSC Bačka Topola i zasluženo ga savladala rezultatom 2:0.

Iako su fudbaleri ekipe Bačke Topole nešto bolje počeli prijateljski meč, četa Roberta Prosinečkog je brzo preuzela kontrolu nad utakmicom i bila bolji protivnik u prvom poluvremenu. Nije bilo promene rezultata u prvih 45 minuta, a onda su u nastavku TSC-u presudili Đorđe Crnomarković i Hrvat Ivan Prtajin.

Izabrane vesti

U 10. minutu opasno je bilo pred golom ekipe Žarka Lazetića, kada je Mustafa Nukić prošao sa leve strane, ali je jedan od defanzivaca TSC-a došao do lopte ispred Prtajina. Pet minuta kasnije Mario Kvesić je promašio za dlaku iz slobodnog udarca sa 18 metara. Ekipa iz Bačke Topople je tu i tamo pretila, ali je Matevž Vidovšek bio siguran na golu ljubljanskog tima. Pred sam kraj prvog poluvremena Lazetićevi puleni su imali obećavajujuću kontru, ali su zatresli samo spoljni deo mreže.

Otišlo se bez golova na odmor. Tim iz Bačke Topole je sa malo više entuzijazma otpočeo drugo poluvreme, ali su se Zmajčeki brzo pribrali i ponovo pritisnuli protivnika na njegovoj polovini. Za trud i dobru igru nagrađeni su u 56. minutu, kada je Agustin Dofo sprečio napad Bačke, a potom dodao loptu do Ivana Prtajina. Hrvatski napadač je sjajno šutirao levom nogom sa 16 metara, golman TSC-a je bio nemoćan.

U 79. minutu ekipa koja je minulu sezonu u Superligi okončala na šestom mestu je imala odličnu priliku da izjednači, ali se istakao golman Olimpije Denis Pintol.

TSC je u finišu meča izvršio malo veći pritisak na gol rivala, potom prokockao još dve izgledne prilike, da bi u 90. minutu sve dileme otklonio Crnomarković. Bivši štoper Čukaričkog, Javora i niškog Radničkog je bio najbolji u skoku posle kornera.



tagovi

TSC Bačka TopolaOlimpija LjubljanaRobert ProcinečkiŽarko LazetićĐorđe Crnomarković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara